Teniser iz Doboja

Marko Maksimović niže uspjehe

  • 16.09.2020. 19:49

Marko Maksimović, mladi teniser iz Doboja, ovih dana može da se pohvali vrijednim rezultatima koje je  ostvario u minulom periodu. Na domaćoj sceni postao je šampion BiH u konkunrenciji do 14 godina, a uz to je osvojio dva uzastopna turnira iz serije “Tenis Evropa” koja su igrana u Subotici i Beogradu.

"Na turniru u Subotici bila je jaka konkurencija. Nastupilo je dosta dobrih igrača. Polufinale mi je bilo teže od finala. Turnir u Beogradu je bio još kvalitetetniji. Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima", kaže Marko Maksimović, teniser.

Tenis trenira od svoje pete godina. Sportski uzor mu je Novak Đoković, ali priznaje da mu se sviđa i način igre Dominika Tima. Reketa se latio gledajući starijeg brata Filipa, za kojeg kaže da je glavni krivac što se bavi ovim sportom, u kojem, ne krije, cilja najviše domete.

"Volio bih da budem medju top 5 tenisera na svijetu i da osvojim jedan od četiti gren slem turnira", kaže Marko Maksimović, teniser.

Član je Teniskog kluba Doboj, a trenira pod patronatom Denisa Spahića, koji ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatime. Hvali Markov igrači napredak i poručuje da će ići stepenicu po stepenicu.

"Plan je da naredne sezone uđe u Top 20 tenisera do 16 godina. Marko sada ima 14 godina i baziraćemo se na turnir do 16 godina iz kalendara "Tenis Evropa". Ne želimo još da igramo ITF turnire, već idemo stepenicu po stepenicu", kaže Denis Spahić, teniski trener.

Za ostvareno u minulom periodu, Marko je na poklon od  Teniskog saveza Republike Srpske dobio loptica za trening. Iz krovne kuće tenisa Srpske danas su još poručili da će ubuduće za mlade tenisere koji se domognu šampionskih titula na nivou Republike Srpske I BiH, treninzi u Nacionalnom centru biti potpuno besplatni.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија