Marko Jošilo u sjajnoj šuterskoj formi - Trojkama "ruši" Igokeine protivnike

  • 24.01.2021. 20:49

Šut za tri poena zaštitni je znak Marka Jošila ove sezone. Kapiten Igokee je na nešto manje od 70% uspješnosti van linije 6.75, pa saigrači uvijek mogu da računaju na njegov doprinos kada ostanu bez ideja u napadu.

Na posljednjih sedam utakmica u ABA ligi čak šest puta bio je dvocifren, što dovoljno govori o tome u kakvom se šuterskom ritmu nalazi.    

"Izgleda da u zadnje vrijeme mnogo više dajem nego što promašujem, ali to je u drugom planu. Srećan sam kad mogu da pomognem ekipi, a srećan sam i kad imamo 11 pobjeda iz 14 utakmica. Svi smo ponosni na naš rad, ali ne zadovoljavamo se dosadašnjim rezultatima. Želimo da napredujemo još više. Ima još dosta da se igra, tek je počeo drugi dio sezone u ABA ligi", rekao je Jošilo. 

Igose već u utorak očekuje odlučujuća utakmica kada je borba za plasman u narednu fazu FIBA Lige šampiona u pitanju. Turk Telekom bio je favorit i u meču odigranom u Laktašima, ali su tada kao i u ostalim utakmicama sa mnogo skupljim rivalima, Aleksandrovčani dokazali da to ništa ne mora da znači. U slučaju pobjede definitivno bi izborili prolazak dalje. 

"Oni jesu favoriti, sjajna ekipa i odlična organizacija, ali imamo naše šanse. Bitno je da smo zdravi, da dobro treniramo i tamo ne idemo sa bijelom zastavom. Idemo sa ciljem da pobijedimo i nastavimo ovu sezonu u ritmu koji je zaista sjajan za nas", istakao je Jošilo. 

Prve minute u duelu sa Turk Telekomom trebalo bi da zabilježi i novopridošli Stiven Grej. S obzirom da je za Teja Volera sezona završena, Amerikanac je dodatna opcija u rotaciji, a Jošilo kaže da su mu svi na raspolaganju kako bi se što prije navikao na novu sredinu. Nakon utakmice u Ankari Igokei slijede dueli sa Splitom i Partizanom u ABA ligi.