Humanost centra Memfisa

Mark Gasol spasio ženu iz mora

  • 18.07.2018. 17:18

Centar Memfis Grizlisa Mark Gasol učestvovao je u akciji spasavanja migranata i sa volonterima neprofitne organizacije je spasao život jednoj Kamerunki.

Volontirajući za neprofitnu organizaciju "Proaktiv open arms", on se našao na brodu u vodama Mediterana.

Brod Astral je pronašao ostatke gumenog čamca koji je navodno potopila libijska obalska straža. Na čamcu su bili žena i dijete, ali je poslije potapanja samo žena spašena.

"Frustracija, bijes i bespomoćnost. Nevjerovatno je koliko ranjivih ljudi je ostavljeno da umre na moru. Duboko divljenje onima koje zovem svojim saigračima u ovom trenutku", napisao je Gasol uz oznaku organizacije.

On ja objasnio da je jedna od stvari koja ga je podstakla da se bavi humanitarnim radom između ostalog bila i fotografija sirijskog dječaka Ajlana Kurdija koji je nepomičan ležao na turskoj obali 2015. godine.

"Moramo da postavimo primjer, da pokažemo ozbiljnost onoga što se dešava. Hoću da budem direktno uključen i spasavam ljude. Rizik koji možete kao igrač da doživite je nebitan. Nema boljeg načina od volontera koji su ovdje", rekao je Gasol.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.