U OK Borac zadovoljni sezonom

Marjanović: Da bi se napravio iskorak više neophodna veća finansijska podrška

  • 17.04.2019. 19:44

Plasmanom u plej of mi smo svoj cilj ispunili, kaže trener odbojkaša Borca Mišo Marjanović. Sezonu u Premijer ligi BiH banjalučani su okončali na četvrtom mjestu.

Na putu ka finalu zaustavila ih je ekipa brčanske Mladosti, koja je godinama unazad neprikosnovena na odbojkaškim parketima u BiH. Da bi se napravio veći iskorak potrebno je i mnogo više ulagnja, kaže Marjanović.

"Imali smo tu šansu da u plej ofu da napravimio malo iznenađenje, međutim ekipa Mladosti nije to dozvolila. Oni su daleko iznad nas i u igračkom kadru i finansijski. Ja kao trener sam zadovoljan, zadovoljna je i Uprava. Iz godine u godinu dižemo se za dvije pozicije na tabeli, s tim da bi se napravio veći iskorak stvarno su neophodne bolje finansije. Ali, mi u mogućnostima u kojima radimo smo prezadovoljni rezultatima. Cilj nam je da klub raste i da sledeće sezone budemo u prve tri ekipe. Sve zavisi od ekipe kakva će biti na početku priprema u avgustu", istakao je Mišo Marjanović, trener OK Borac. 

U Borcu se nadaju da će okosnicu tima zadržati i naredne sezone, a plan je da im se priključi i nekoliko juniora, koji bi u budućnosti mogli da budu lideri ekipe. Upravo je jedan od ciljeva kluba, da u narednim godinama stvaraju vlastiti igrački kadar.

"Cilj iduće godine će nam biti da našu djecu ubacimo u prvi tim, da podmladimo ekipu i da im pružimo šansu. Sve zavisi od novca, tako da ćemo da vidimo šta će biti. Imamo kostur ekipe za sada i trudićemo se da dovedemo dva ili tri pojačnja ako uspijemo", naglasio je Marjanović. 

Dobre igre banjalučana ove sezone privukle su i pažnju selektora odbojkaške reprezentacije BiH Edina Bakovića, pa su se na spisku potencijalnih reprezentativaca našla i dva igrača Borca Milan Mitrinović i Miloš Popović. 

Тагови:
  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм