Maradonin ljekar pod istragom zbog ubistva iz nehata

  • 29.11.2020. 20:26

Lični ljekar Dijega Maradone pod istragom je zbog ubistva iz nehata četiri dana nakon što je argentinska fudbalska legenda doživjela fatalan srčani udar, rekli su danas tužioci u San Isidru, predgrađu Buenos Ajresa.

Policija je pretresla ordinaciju i kuću doktora Leopolda Lukea u potrazi za mogućim dokazima koji ukazuju na nemar, javili su argentinski mediji.

Istraga je uslijedila poslije zabrinutosti koju su izrazile tri Maradonine ćerke Dalma, Đanina i Jana u vezi sa tretmanom i načinom liječenja njihovog oca u kući u Tigreu, sjeverno od Buenos Ajresa, rekli su pravosudni izvori.

"Istraga je u toku, razgovaramo sa svjedocima, uključujući članove porodice", rekao je izvor blizak istrazi.

Luke, koji nije želio da razgovara sa novinarom AFP-a, postavio je fotografiju sa Maradonom kada je ovaj izašao iz bolnice 12. novembra, osam dana nakon operacije kada mu je uklonjen krvni ugrušak u mozgu.

Maradona se vratio kući u Tigre gdje je bio pod stalnim nadzorom ljekara i u blizini ćerki.

Umro je 25. novembra nakon srčanog udara, a sahranjen je dan kasnije u predgrađu Buenos Ajresa.

Neimenovani član porodice Maradona rekao je da je klinika preporučila da se Dijego Maradona prebaci u drugu bolnicu, ali je porodica odlučila drugačije. Njegove ćerke potpisale su otpusnu listu čime je i pušten iz bolnice.

Pravosudni izvori kažu da je cijeli slučaj pokrenut, jer je jedna osoba umrla kod kuće, a niko nije potpisao umrlicu.