Evrogol Vinsenta Kompanija

Mančester siti minimalcem protiv Lestera došao na korak do titule

  • 07.05.2019. 07:12

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su na Etihadu u okviru 37. kola Premijer lige ekipu Lestera rezultatom 1:0 i tako stigli na samo jedan korak do odbrane titule prvaka Engleske. Za to im je potrebna pobjeda u posljednjem kolu na gostovanju kod Brajtona.

Prvo poluvrijeme apsolutno je pripalo domaćoj ekipi, koja je propustila veliki broj prilika, a prvu je imao Fil Foden već u 12. minuti. Ipak, sjajno je intervenisao Kasper Šmajhel.

Građani su nastavili s napadima, ali jednostavno nisu imali rješenje za gostujuću odbranu na čelu s golmanom Šmajhelom, koji je i u 33. minuti prelijepom odbranom zaustavio udarac Serhija Aguera. Do odlaska na odmor nije bilo promjena.

Još žešće je Siti napao u nastavku. Imali su gotovo 70 odsto posjeda lopte u svojim nogama, stvorili ponovo veliki broj šansi, dok se Lester isključivo skoncentrisao na odbranu.

Ipak, one prave, velike prilike nije bilo sve do 69. minute. Ponovo je Šmajhel fantastično odbranio Agueru i činilo se da domaći nemaju rješenje. Međutim, već u narednom napadu Siti je poveo. Vinsent Kompani je uputio snažan udarac s velike udaljenosti u same rašlje pa Šmajhel nije ništa moga učiniti. Gol je to koji će vjerovatno Sitiju donijeti titulu.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa su domaći mogli slaviti veliku pobjedu, vjerovatno vrijednu nove titule prvaka Engleske.

Siti se vratio na prvo mjesto Premijer lige i kolo prije kraja prvenstva ima bod više od drugoplasiranog Liverpula. Lester je na devetoj poziciji.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)