Zagreb

Mamić ponovo trener Dinama, specijalci spriječili upad navijača

  • 08.07.2020. 22:23

Novi trener Dinama iz Zagreba ponovo je Zoran Mamić, brat odbjeglog bivšeg predsjednika kluba Zdravka, koji je nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u klubu i prema državi, prenose hrvatski mediji.

Zdravko je trenutno u bjekstvu u BiH, a njegov brat Zoran je, na iznenađenje mnogih, postavljen za trenera ekipe, doduše kao prelazno rješenje, umjesto skoro smijenjenog Igora Jovićevića - koji se zadržao na klupi "Modrih" tek dva mjeseca.

Ova odluka klupskih starešina momentalno je mobilisala najvatrenije navijače Dinama "Bed Blu Bojse" koji su se u ekspresnom roku okupili ispred stadiona da protestuju protiv povratka Mamića u klub.

Navijače je ispred službenih prostorija dočekao kordon interventne policije.

Najžešći Dinamovi navijači revoltirani su s razlogom, jer je Mamić, zajedno s bratom Zdravkom osuđen na četiri godine i 11 mjeseci za izvlačenje više od 100 miliona kuna iz Dinama.

- Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti krivi korak. Evropska takmičenja su jako blizu, a znamo koliko Dinamu i hrvatskom fudbalu znači igranje u evropskim grupama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobićemo na vremenu do konačne odluke ko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni - rekao je Zoran Mamić za klupske stranice nakon preuzimanja kluba.

Zoran je od 2013. do 2016. godine vodio ekipu.

BBB su inače sve vreme mirno stajali ispred stadiona, a nakon 20-ak minuta grupa od sedam istaknutijih članova puštena je na razgovor u klub.