Majdov za ATV: Ispred mene je isti cilj, samo godinu kasnije

  • 13.04.2020. 19:34

Ovo je zajednička bitka u kojoj smo već pobijedili prvo poluvrijeme, poručuje za Atv srpski džudista Nemanja Majdov. Kao profesionalnom sportisti nedostaju mu treninzi, ali mu vrijeme kod kuće, kaže ne pada teško, jer ga koristi da usavrši neke druge sfere u svom životu.

- Vrijeme je da se uozbiljimo u ovom drugom, jer džaba smo pobiejdili prvo poluvrijeme, ako drugo izgubimo. Meni nije teško. Treniram jednom dnevno, samo da ostanem u formi.  Sad treba da zanemarimo sport, ovo je neka druga bitka, mnogo bitnija, bitka čitave države i mislim da ćemo da pobijedimo ako Bog da, poručuje Nemanja Majdov. 

Iza Nemanje je, kako sam kaže najuspješnija godina kada je džudo u pitanju i s razlogom je očekivao i velike rezulate u Tokiju. Međutim,  Olimpijske igre su otkazane, a Nemanja poručuje da sve gleda s vedrije strane, pa će naredne godine samo biti jači i iskusniji. 

- Ne smije to da nas potrese. Isti cilj, samo godinu dana poslije. To je samo psihološka stvar i sebi sam u glavi napravio sliku da je Olimpijada trebala da bude sledeće godine. Imamo još godinu dana priprema, godinu dana da budemo iskusniji, bolji, tako da sve uzimam u svoje ruke, kaže Majdov. 

Nemanja Majdov nada se da će brojnim medaljama, u svoju riznicu dodati i onu sa najveće svjetske smotre sportista. Do tada ima poruku za sve nas. 

-Moramo da izdržimo još dvije, tri sedmice koliko je ostalo do kraja te utakmice i da vas zamolim da to izdržite. Da nađete neke zanimacije preko dana koje će da vam odvuku pažnju i da budete pozitivni. Pozitiva je nešto najbitnije u životu i ono što pobjeđuje, dodaje Majdov. 

Pandemija virusa korona poremtila je planove sportistima, ali su oni i tekako svjesni da je zdravlje najbitnije. I da na kraju, kako sam Nemanja Majdov kaže, ovu utakmicu dobijemo sa što manje suza i izgubljenih života.