Prinudna pauza

Majdov koljeno liječi tretmanom matičnih ćelija 

  • 11.12.2018. 19:49

Umjesto radno, na tatamiju, Nemanja Majdov kraj godine provešće na prinudnoj pauzi zbog povrede koljena. Dok čeka medicinski tretman, Nemanja pokazuje trenutak sa nedavnog meča u Ligi šampiona, koji ga je koštao ranog završetka sezone. 

"Navikao sam ja na ovo”, šeretski podsjeća na brojne povrede koje ga nisu slomile, već kako sam kaže, učinile jačim. Po već oprobanom receptu, oporavak će da sprovede u saradnji sa doktorom Aleksandrom Jakovljevićem, koji ga je već uzeo pod svoje. 

"Nema potrebe za panikom. Sve je Božija volja. Moja čitava karijera je satkana od povreda i povratka iz povrede. Bukvalno svake godine se vraćam iz neke povrede. Džudo je takav sport. Uvijek sam se vraćao jači i uvijek me Bog vodio do prelijepih destinacija. Nema potrebe da se sikiram, samo da se prepustim i da dam sve od sebe da sve ispadne kako treba," kaže Majdov.

Nemanja je prvi ovdašnji sportista koji će povredu da liječi tretmanom matičnih ćelija, metodom poznatom u svijetu, ali novinom na našim prostorima. Doktor Jakovljević pojašanjava šta je ključni benefit ovakvog načina liječenja, dok Majdov otkriva i jedan neočekivan problem na koji su naišli.

"Uobičajno liječenje traje oko četiri mjeseca. Poznavajući Nemanju, i uz ovu našu malu pomoć, očekujem da se Nemanja vrati i prije. Ipak, realno je očekivati da ga ponovo vidimo u martu. Sve prije toga bilo bi ravno čudu," kaže Jakovjević, specijalista ortopedske hirurgije.   

"Imao sam problem zato što ja nemam puno masti na sebi. Imam 3,7 posto, pa smo jedva uspjeli da izvadimo te masne ćelije. Ipak, uspjeli smo nekako," otkriva Majdov.

Majdov ne krije da mu je povreda poremtila planove za kraj godine, koju je trebalo da dočeka u Kini, na turniru osam najboljih džudista planete. Ipak, uvjeren je da će nadoknaditi propušteno s povratkom na tatami. Kaže da je zadoljavan svojim rezultatima ove godine - evorpskim i mediteranskim srebrom, uz još nekoliko medalja sa ostalih takmičenja. Međutim, svjestan je da ono pravo tek predstoji - bitka za Olimpijske igre.  

"Sljedeća godina je najbitnija. Od maja naredne godine do maja 2020. godine. Tada počinje bitka za bodove na rang listi. Svjetske prvenstvo i Masters, ta dva turnira nose najviše bodova, i ko se tu pokaže najbolje taj će na Olimpijske igre," kaže Majdov.

Do Olimpijaskih igara, Majdov, ne krije, da mu je cilj da se domogne evropskog zlata i novog svjetskog. Valja nam, kaže, da tokom pauze skujemo pravi plan i smislimo neke nove fore, kako bi na putu ka cilju, konkurenciju, kojoj smo odavno na oku, ponovo ostavili korak iza sebe.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија