NBA liga

Maestralno veče Nikole Јokića

  • 29.12.2019. 08:58

Nikola Јokić predvodio je Denver Nagetse do pobjede nad Memfis Grizlisima 119:110 (26:11, 24:28, 32:29, 37:42).

Za 33 minuta na parketu zabilježio je tripl-dabl sa rekordom sezone od 31 poena (12/19 iz igre) uz po 10 skokova i asistencija.

Јokić je već u prvih osam minuta meča postigao 14 poena, od ukupno 20 Denvera, za dvocofrenu prednost koju Nagetsi nisu ispustili do kraja.

Kada su se Grizlisi približili na sedam poena zaostatka sredinom posljednjeg kvartala, Јokić se vratio na parket i sa nekoliko maestralnih asistencija za saigrače odbio nalet gostiju.

Meč je završio minut i po prije kraja zbog šeste lične greške, ali su Nagetsi i bez njega uspjeli da odbrane vođstvo za 22. pobjedu u sezoni.

Srbin je ostvario sedmi tripl-dabl u sezoni, a 35. u NBA karijeri izjednačio sa Lebronom Džejmsom u toj statističkoj kategoriji.

Reprezentativac Srbije Marko Gudurić je definitivno izgubio mjesto u timu, na šestoj uzastopnoj utakmici odlukom trenera ostao je svih 48 minuta na klupi.

Јokićevi skok u odbrani i asistencija koja je uslijedila potom preko cijelog terena za lako polaganje Vila Bartona na polovini posljednje četvrtine prelomili su meč.

Ispred njih je samo senzacionalni Luka Dončić koji je upisao jedan više i po tome je vodeći u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Najveća podrška Јokiću u utakmici bio je tim, šestorica njegovih saigrača su imala dvocifreni učinak, a prednjačio je Barton sa 19 poena, 7 asistencija i 6 skokova.

Grizlise je predvodio Džaren Džekson Džunior sa 20 poena, dok je 17 ubacio rezervista Melton.

Poen manje postigao je ruki Džej Morant uz 8 skokova, dok je Јonas Valančunas zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova, ali je litvanski centar bio nemoćan u duelima sa Јokićem na oba dijela terena.