Evropski olimpijski festival mladih

Luka Ivičić i Jovan Rosić u lovu na lične rekorde u Bakuu

19:46, 18.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Osam takmičara iz Republike Srpske sutra putuje u Baku na Evropski olimpijski festival mladih. Delegaciju BiH čini 17 sportista, a među atletičarima su Banjalučani Jovan Rosić i Luka Ivičić. Poručuju da su u vrhunskoj formi te da se ne plaše konkurencije.

"Mislim da nikada nisam bio u ovako dobroj formi. Konkurencija je jaka, sve najbolji trkači na 800 metara u Evropi. Idem po lični rekord i nadam se da će to biti dovoljno za finale," rekao je Rosić.
 
Slično razmišlja i Luka.

"Nisam previše razmišljao o plasmanu. Lični rekord i rekord BiH je moj cilj. Ovo takmičenje okuplja najbolje takmičare u mom uzrastu. To će mi biti velika motivacija, jer ni mi nismo za baciti," rekao je Ivičić.

Trener atletskog tima BiH Duško Ivičić očekuje dobre rezultate u Bakuu. Konačno su atletičari imali dobre uslove za pripreme kaže Ivičić i poručuje da je EJOF velika motivacija za ove mlade sportiste.

"Za mlade je EJOF odlično takmičenje da ostvare nove kontakte i vide gdje su u odnosu na Evropu. Takođe, ovakvi događaju daju im motiv da nastave da se bave sportom," rekao je Duško Ivičić. 

Zastavu BiH u Bakuu nosiće džudista, član banjalučke Zvijezde Branko Tadić, a pored njega Luke i Jovana iz Republike Srpske u Azerbjedžan putuju Danilo Stanišić, David Vučić, Jovan Lekić, Nikola Brdar, Almina Rašić i Andrej Nedić.