Prvak Formule 1

Luis Hamilton: Odlazim, dosta mi je svega

19:02, 15.10.2019.
Izvor: 24sata
Šta god objave planetarno popularne zvijezde, to odmah postane glavna priča u svijetu. Nije ni čudo, zato što ih paparaci i fanovi prate na svakom koraku. Javnost je sada jednom objavom uzburkao i peterostruki prvak Formule 1 i vozač Mercedesa Luis Hamilton (34) koji je jednom porukom zaintrigirao mnoge.

Odlazi li on to u penziju, zapitali su se mnogi. 

"Osjećam se kao da odustajem od svega. Kao da se skroz gasim. Zašto brinuti o nečemu kada je svijet ovako neuredan i ljude nije briga za ništa. Uzeću trenutak da se saberem i skupim misli. Hvala onima koji brinu za ovaj svijet", napisao je Luis Hamilton na Instagramu.

 Britanski vozač je na ovaj način poslao indirektnu poruku zabrinutosti za zagađenje i klimatske promjene koje su pogodile svijet, a upravo zbog toga je i prije nekoliko godina prešao na vegansku prehranu. Frustriraju ga ogromne količine ispušnih plinova koje godišnje ispare u atmosferu i način na koji svijet živi.

"Zagađenje koje dolazi od tvornica za preradu mesa veće je nego od korištenja aviona i automobila i to me navelo na razmišljanje. Želim živjeti zdravije, a kada vidite šta se sve danas stavlja u meso i koje sve hemikalije jedemo tim putem. Ne želim se jednog dana probuditi sa začepljenim arterijama. Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sad sam i nju izbacio", ističe Hamilton.