Ljubišić: Mogu da branim i naredne sezone, još nije bilo poziva iz kluba

20:11, 06.06.2020.
Izvor: ATV
„Osjećam se jako dobro i sigurno da mogu i naredne sezone da branim na nivou koji Borac zahtijeva, ali još uvijek nije bilo konkretnih razgovora o nastavku saradnje“. 

Poručuje ovo Bojan Ljubišić, kojem je istekao ugovor sa novim šampionom BiH i sada je slobodan igrač. Popularni Hans je zbog sjajnih odbrana bio jedan od ključnih igrača u svim uspjesima tima. Iako je nedavno napunio 39 godina još uvijek se ne predaje i odlazak sa rukometne pozornice trenutno nije opcija.   

"Kada budem znao da više ne mogu da igram sigurno ću reći NE, ali smatram da mogu još godinu da pružim ono što se od mene očekuje. Očekujem neki poziv, još uvijek me niko nije zvao, pa ćemo u narednom periodu vidjeti šta će da bude", rekao je Ljubišić.  

Odlukom komesara za takmičenje nedavno je spuštena zavjesa na rukometu sezonu u BiH, pa su izabranici Mirka Mikića proglašeni za šampiona. Interesantno je da je Ljubišiću ovo bila prva šampionska titula u karijeri na golu Borca. Iskusni čuvar mreže pričao je i o eventualnom proširenju lige za narednu sezonu.  

"Vjerovatno bi i na terenu dokazali da smo najbolji u BiH u ovom trenutku. Srećan sam, ali ostaje žal što to nismo pokazali na terenu, međutim u pitanju je bila viša sila. Kada je proširenje lige u pitanju, stava sam da i sada imamo previše klubova, a ukoliko bi to još dodatno uvećali tu sigurno ne bi bilo kvaliteta. Ako želimo da imamo pravi rukomet, onda moramo da stremimo ka tome da imamo 12 klubova", poručio je Ljubišić. 

Iza njega je odlična 2019. godina u kojoj je proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske i grada Banjaluka, a s obzirom na borbenost i volju za rukometom, još ćemo uživati u sjajnim partijama.