Totenhem podbacio

Liverpulu šesta titula šampiona Evrope!

  • 01.06.2019. 22:59

Fudbaleri Liverpula savladali su Totenhem sa 2:0, u finalu Lige šampiona odigranom na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu.

Slavni engleski klub šesti put u istoriji popeo se na krov Evrope, a prvi put od legendarnog finala 2005. godine.

Heroji ekipe Jirgena Klopa bili su Egipćanin Mohamed Salah, golman Alison Beker i rezervista Divok Origi koji je u 87. minutu stavio tačnu na utakmicu.

Salah je iz kontroverzno dosuđenog penala u drugom minutu postigao pogodak za 1:0 i činilo se da će se "pevci" otvoriti i napasti gol Brazilca.

Međutim, Spursi gotovo ništa nisu pokazali u prvih 45 minuta. Stvarali su sve neke polu-prilike, ali nijednom nisu konkretno zapretili Alisonu.

Ruku na srce ni Liverpul nije bio bolji, ali, po mnogima, kontroverzan penal im je donio preko potrebnu prednost.

Dugo se pričalo o Hariju Kejnu i tome da li će biti spreman. Bio je i igrao je od starta, ali to nije pomoglo Totenhemu, štaviše Kejn je bio neprimjetan i neupotrebljiv.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 1:0 za Liverpul. Između ostalog, prvi period igre bio je na kratko prekinut, pošto je u 18. minutu anonimna devojka, oskudno odjevena, uletela na teren.

Početak drugog poluvremena nije nam donio ništa novo. Igrao se prilično loš fudbal, nisu se stvarale šanse i za mnoge je meč bio "uspavanka". Međutim, kako se bližio kraj utakmice, tako je i tenzija rasla.

Totenhem je zaigrao mnogo bolje i počeli su da stvaraju šanse. Pretili su Moura, Son i Erikson, međutim Alison Beker je bio na mjestu.

Sjajni Brazilac sa nekoliko odbrana spasao je gol i izrastao je u heroja.

Trijumf "redsa" potvrdio je Divok Origi u 87. minutu. Matip je dodao loptu do napadača Liverpula, koji je snažnim udarcem savladao Ljorisa. Tu je bio kraj utakmica, pošto Totenhem nije uspeo da se oporavi.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина