Liga šampiona

Liverpul eliminisao Bajern, Barsa deklasirala Lion!

  • 13.03.2019. 23:00

Fudbaleri Liverpula plasirali su u četvrtfinale, pošto su ukupnim rezultatom 3:1 eliminisali minhenski Bajern.

Izabranici Jirgena Klopa pobijedili su Bavarce na njihovom terenu sa 3:1 i potpuno zasluženo su prošli u narednu fazu takmičenja.

Golove za "Redse" postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu Džoela Matipa u 39.

Njemački čuvar Nojer mreže pogrešio je u 26. minutu, Mane je to iskoristio, prevario ga i time donio prednost Liverpulu. 

Pošto se prvi meč završio 0:0, ovo je značilo da Bajern mora da napada i postigne makar dva gola, ako hoće u četvrtfinale. Krenuli su nešto žustrije domaći fudbaleri i krajem poluvremena im se to isplatilo. 

Gnabri je snažno šutirao, lopta je pogodila u stopalo Matipa i minhenski klub došao je do izjednačenja. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Znalo se da je Bajernu potreban pogodak i svi su mislili da će zbog toga ući veoma motivisano i odlučno u nastavak duela. Međutim, to se nije desilo. 

Mihenski klub igrao je kao da je zadovoljan sa rezultatom 1:1, nije viđena nikakva inicijativa i Liverpul je znao kako to da kazni. 

Prvo je Van Dajk nebeskim skokom savladao Nojera, a potom je Mane, drugim pogotkom na meču, zapečatio sudbinu Bajerna. 

Niko Kovač, trener Bajerna, nije uspio na pravi način da spremi ekipi i može se reći da ga je Jirgen Klop nadmudrio, i ne samo to, već mu je i održao lekciju. 

Fudbaleri Barselone očekivano su savladali Lion 5:1 (2:0) i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Opet je blistao Lionel Mesi koji je bio dvostruki strijelac i dvostruki asistent na Kamp Nou.

Barsa je krenula silovito i već na poluvremenu stekla osjetnu prednost.

Katalonci su poveli u 18. minutu maestralnim pogotkom Mesija sa 11 metara, nakon što je Denajer oborio Suareza. 

Desetak minuta kasnije Suarez sjajno reaguje nakon dodavanja Rakitića, vara defanzivce Liona i golmana Lopeša, te servira Kutinju zicer koji ovaj ne propušta. 

Lion kreće ofanzivno u drugom poluvremenu, pritiska odbranu Barselone i to se isplatilo gostima. 

Pola sata prije kraja poslije jednog prekida i gužve u petercu, Luka Tusar trese mrežu Barselone i vraća neizvjesnost u meč. 

Francuzi koriste momentum i vrše žestok pritisak na odbranu Barse, ali ne uspijevaju konkretno da zaprijete Ter Štegenu. 

Nakon što su se oporavili od šoka, Katalonci pojačavaju ritam i u režiji Mesija nokautiraju Francuze u posljednjih 12 minuta. 

Prvo je Mesi promiješao odbranu Liona i drugim golom "ovjerio" pobjedu, a potom je u kontranapadima poslao dvije sjajne asistencije za Đerara Pikea i Osmana Dembelea za konačnih 5:1. 

Ponovila se istorija jer je Lion i prije deset godina u istoj fazi LŠ nakon remija u prvom meču kod kuće primio pet golova na Kamp Nou (5:2). 

Žrijeb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм