Liga šampiona se nastavlja u novom formatu: Svi mečevi igraju se u jednom gradu

  • 07.06.2020. 15:05

Fudbalska Liga šampiona zaobilazi ove godine Istanbul. Grad na Bosforu davno je bio određen za domaćina finalnog meča, ali je UEFA odlučila, i sada se čeka još samo da se ozvanički: finiš sezone će se igrati u formatu fajnal-ejt turnira u - Lisabonu.

Svetska pandemija virusa korona "protjerala" je publiku s tribina, osakatila sve takmičarske kalendare (osim onog u Bjelorusiji), pa je evropska kuća fudbala odlučila da osam timova iz završnice bude na jednom mjestu i da se Fajnal-ejt turnir odigra u najbezbjednijem gradu, iz ugla gledanja najboljih epidemiologa. Ovo praktično znači da su, osim Istanbula, iz trke za organizaciju ovakvog turnira ispali i Moskva i Frankfurt.

Sve ove informacije, istina još nezvanične, danas je objavio dio njemačke sportske štampe, a iz Niona se još samo čeka zvanična potvrda. Podsjetimo, plasman u četvrtfinale već su obezbijedili Atalanta, Atletiko Madrid, Lajpcig i Pari Sen Žermen, dok se čekaju još revanši mečeva Barselona - Napoli (prvi meč 1:1), Juventus - Lion (0:1), Bajern - Čelsi (3:0) i Mančester siti - Real Madrid (2:1). Ove revanš utakmice će se igrati 5, 6. i 7. avgusta, a Fajnal-ejt u Lisabonu će se igrati u drugoj polovini avgusta, samo po jedan meč, dok je finale zakazano za 29. avgusta, najvjerovatnije takođe u Lisabonu, na stadionu Benfike ili Sportinga.

Njemački mediji tvrde da će, u ovom slučaju, Frankfurt pokušati da dobije organizaciju završnog turbira Lige Evrope, pošto je ranije zakazano finale u Gdanjsku takođe izmješteno iz ovog poljskog grada.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.