Liga šampiona: Borac bez sreće na žrijebu, izvukao Kluž

  • 15.06.2021. 18:58

Žrijeb nije pogledao fudbalere Borca koji će na startu evropskog puta odmjeriti snage sa četvorostrukim uzastopnim šampionom Rumunije. Kluž je dominantna sila u tamošnjem fudbalu, bivši učesnik grupne faze Lige šampiona i ekipa koja u svom sastavu ima nekoliko reprezentativaca. Trener Banjalučana Marko Maksimović istakao je Borac nije mogao da izvuče težeg protivnika.

- Definitivno moramo da se dobro pripremimo i damo maksimum. Uvijek sam optimista, nadam se najboljem, ali sa druge strane je moćan protivnik. Moramo dobro da uradimo prelazni rok - rekao je šef struke Borca, Marko Maksimović.

A samo riječi hvale za Kluž ima Goran Zakarić koji je prije dolaska u Borac nastupao za rumunsku Krajovu. Za aktuelnog osvajača Kupa Rumunije debitovao je baš na prvenstvenoj utakmici protiv Borčevog protivnika u Ligi šampiona.

- Mislim da Kluž igra ozbiljan fudbal sa čuvanjem lopte i brzim promjenama strana. Deak je godinama jedan od najboljih igrača sa izvrsnim prekidom - rekao je Zakarić.

Pored kapitena Kamore i pomenutog Deaka, Kluž predvode iskusni Aleksandru Čipčiju i Kristijan Manea. Trener Edvard Jordanesku koji je osvojio titulu napustio je klupu tima i zamijenio ga je Mairus Šumudika.

Rumunski mediji o Borcu pišu kao dvostrukom šampionu BiH. Kvaliteti Gorana Zakarića i Stojana Vranješa dobro su im poznati, a u prvi plan stavljaju i Almedina Ziljkića na tržištu, najvrijednijeg fudbalera crveno plavih.

Prva utakmica je 6. ili 7. jula na stadionu doktor Konstantin Radulesku, sedam dana kasnije je revanš u Banjaluci.
Rumuni su lani zaustavljeni u drugom kolu kvalifikacija od Dinama iz Zagreba.

Тагови: