Zvanično

Levante tužio Barselonu, prijeti im izbacivanje iz Kupa kralja

  • 18.01.2019. 12:37

Ono što se najavljivalo u četvrtak, danas je dobilo i službenu potvrdu. Levante je tužio Barselonu i Kataloncima prijeti izbacivanje iz Kupa kralja.

Iako je prvu utakmicu izgubila, Barseloni je sinoćnja pobjeda u revanšu od 3-0 bila dovoljna za četvrtfinale. Međutim, prijeti im izbacivanje jer je u prvoj utakmici zaigrao i Huan Čumi koji nije imao pravo nastupa.

Mladi veznjak inače igra za Barselonin drugi tim koji se takmiči u trećoj španskoj ligi te je tamo dobio tri žuta kartona, što znači da je bio pod suspenzijom. Ali Ernestu Valverdeu to očigledno niko nije javio pa mu je on dao priliku.

Iako je Barselona odmah nakon pojave prvih glasina o izbacivanju objavila da je sve čisto s njihove strane, Levante ih je u petak i službeno prijavio i traži da ih se izbaci iz takmičenja.

Barsa se odmah mora očitovati o prijavi, a konačna odluka će biti donesena do poslijepodnevnog žrijeba četvrtfinala koje je na rasporedu u 17 sati.

Zbog sličnog propusta je 2015. godine iz Kupa kralja izbačen Real Madrid. Tada je za Real zaigrao Denis Čerišev koji je imao žuti u Kupu kralja, ali ga je dobio dok je bio na pozajmici u Viljarealu.

Тагови: