Povratak u Premijer ligu BiH

Leotar šampion Republike Srpske

  • 05.05.2019. 20:02

U Premijer ligu se vraća Leotar. Trebinjcima je pripala majstorica u ispunjenom "Boriku" koji je bio spreman da proslavi pobjedu Borca. Slavili su ipak gosti koji su bili prisebniji u završnici i bolje su odreagovali u ključnim momentima.

Obje ekipe su šuterski podbacile. Borac je na početku našao unutrašnju igru preko Tubaka, ali u nastavku su gosti osujetili taktiku rivala. U finišu, kada je petu ličnu zaradio Đorđije Ninković, očekivalo se da Banjalučani ostvare prednost pod košem. Tu je Drađen Šegrt postavio zonu 1-3-1 koja je potpuno zbunila domaće. 

Borac je imao šut za pobjedu preko Srđana Lončara, ali otišlo se u produžetke gdje je mlađi Lončar pokušao sa zvukom sirene da donese titulu svojoj ekipi, ali jednostavno nije imao dobru poziciju za šut.

"Čestitam svojim saigračima. Ostvarili smo veliku pobjedu pred predivnom banjalučkom publikom. Izgarali smo na terenu, borili se do posljednjeg atoma snage i zato smo nagrađeni pobjedom", rekao je kapiten Leotara Đorđije Ninković.

Prvi poraz Borca u "Boriku" došao je u najgorem momentu sezone. Ni poslije šest godina u Banjaluci se neće gledati Premijer liga. Mora se reći da je ovo finale bilo malerozno, redom su se povrijeđivali Zvonar, Lulić i Šćekić. Majstoricu su domaći odigrali sa sedam igrača, s tim da je Nikolić na parketu bio manje od sedam minuta.

"Bili smo bez četiri važna igrača. Za 14 dana odigrali smo pet teških utakmica. Svaki detalj je odlučio, slobodno bacanje, izgubljene lopte, promašeni šutevi. U završnici nismo bili pravi", rekao je trener Banjalučana Dragan Mičić.

Na jednoj strani tuga, na drugoj sreća. Košarkaši Leotara rano jutros stigli su u Trebinje gdje im je priređen doček. Slavlje je trajalo cijelim putem, a kako i ne bi kada je ostvaren veliki uspjeh.

"Prije godinu i po dana smo bili u potpunom kanalu. Nismo imali nijednog igrača, a u sanduku su bile samo dvije lopte. I dalje smo bolesnik, ali onaj koji ide ka ozdravljenju", našalio se trener Leotara Dražen Šegrt.

Trener Leotara poručuje da će svi zajedno uzeti dva, tri dana za uživanje, međutim, što prije moraju da se stvore uslovi za nastup u Premijer ligi. Šegrt želi da Leotar tamo igra važnu ulogu, a ne da bude lasta za jedno proljeće.  

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.