Nakon pet godina Divac progovorio za srpski medij

Legendarni košarkaš govorio ekskluzivno za ATV: Ulazak u Kuću slavnih je veliko priznanje

  • 08.04.2019. 19:32

Vlade Divac ušao je u društvo besmrtnih velikana svjetske košarke. Nakon što je sportskom planetom prostrujala vijest da će legendarni sprski košarkaš postati novi stanovnik Kuće slavnih u Sprinfildu, Vlade je samo za ATV podijelio svoje utiske.

“Veliko priznanje, pogtovo kada se uzme odakle sam počeo. Ovo nije samo moje priznanje, već svih mojih trenera, saigrača i svih ljudi koji su me podržavali tokom cijele karijere. Ovo je jedno veliko priznanje i mnogo lijep osjećaj", kaže Divac.

U NBA ligi, najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na planeti, Vlade je ostavio dubok i neizbrisav trag. Počeo je u Los Anđeles Lejkersima, iz kojih odlazi u Šarlot Hornetse da bi potom stekao status jednog od košarkaških kraljeva Sakramenta.

U Sakramentu se i dalje pamte vremena, s početka ovog vijeka  kada se u prestonici Kalifornije igrala najljepša košarka na planeti. 

Džered Vorm tada nije propuštao utakmice košarkaša Sakramenta, a i danas je vjerni navijač Kraljeva. Kaže da mu je Vlade bio jedan od omiljenih igrača i da se uvijek rado sjeća  vremena kada je Divčeva generacija bila u samom vrhu NBA lige. 

"Vlade Divac je ovdje veoma voljen. Kada je igrao u Sakramentu, početkom ovog vijeka, bio je čudesan igrač. Imali smo sjajan tim. Posebno smo voljeli način na koji se u dvorani izgovaralo njegovo ime. Obožavamo ga. Nevjerovatan je", kaže Vorm.

Na adresu legendarnog srpskog košarkaša, po saznaju da će postati član Kuče slavnih stigle su čestitke sa svih strana, a Nemanja Bjelica, koji od ove sezone brani boje Sakramenta, podsjeća da je Vlade Divac bio jedan od začetnika novog trenda u NBA ligi

"Da čestitam i Divcu što je izabran u tu Kuću slavnih. On je na neki način, sa još par igrača otvorio vrata NBA lige svim evropskim i ostalim igračima van Amerike", kaže Nemanja Bjelica, košarkaš Sakramenta.

Čestitke su stigle i od naše ekipe u Sakramentu, a veče pred polazak u Minepolis, iz kojeg je stigla velika vijest, Vlade Divac je dobio i jedan poklon sa našeg podneblja, kojim kao da smo naslutili sve ono što će usljedi dan kasnije.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.