Legendarni Dražen Petrović znao je za svoje srpsko porijeklo?

  • 24.05.2020. 08:24

Poznati jugoslovenski košarkaš bio dobro upoznat sa istorijom i tradicijom porodice Petrović iz okoline Trebinja.

Jedan od najboljih košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije Dražen Petrović bio je svjestan svog srpskog porijekla. Zahvaljujući svom talentu i golgeterskom učinku ušao je u legendu, bez obzira na preranu tragičnu smrt.

Kurir je nedavno pisao o Draženovom ocu Jovanu i njegovim srpskim korjenima iz Hercegovine, kada je kao mlad policajac iz okoline Trebinja došao u Šibenik, tamo našao zaposlenje, a potom i ljubav svog života Biserku, sa kojom je dobio dvojicu sinova Aleksandra i Dražena. Pisali smo i o tome kako Dražen Petrović i Dejan Bodiroga vode isto porijeklo, odnosno da su veoma bliski rođaci.

Sam Dražen u razgovoru za italijanske medije 1986. godine otkrio je da zna da je Srbin i da se ponosi svojim precima iz Hercegovine.

- O porijeklu razmišljaju novinari van Jugoslavije. U nas se još niko time nije bavio. Petrović sam!!! Nas je mnogo. I, što se kaže, dobro smo raspoređeni. Porijeklom smo iz Crne Gore. Roditelji moga oca preselili su se u Hercegovinu. Otac mi je rođen u mjestu poviše Trebinja, majka mi je iz Bilića kod Šibenika, Dalmatinka. Hercegovac ili Dalmatinac? Pola-pola. Smatram da sam na košarkaškom terenu Dalmatinac, van parketa Hercegovac - rekao je Dražen Petrović u razgovoru za list "Gazeta delo sport". 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.