Laslo Đere za ATV: Samo da se vrati tenis, makar i pred praznim tribinama

  • 30.04.2020. 07:46

Tenis je sigurno jedan od sportova koji su najviše pogođeni pandemijom virusa korona, a srpski as Laslo Đere za ATV poručuje da mu dani u karantinu jako teško padaju.

S obzirom da je navikao na stalna putovanja nije mu baš drago što je nastavak sezone još uvijek u velikoj magli. Prema trenutnom odnosu snaga, turniri bi ponovo trebalo da se vrate 13. jula, ali i to je pod velikim upitnikom.

"Dosta teško podnosim ovako spor ritam života. Ne pamtim kada sam posljednji put bio više sedmica na istom mjestu. Uvijek smo u putu tako da je ovo jako specifična situacija. Trudim se da iskorisim ovo vrijeme najviše što mogu. Šta će biti sa tenisom to niko ne zna. Naravno da svi želimo da se što prije vratimo na teren. Postoji opcija da uopšte ne bude tenisa ove godine, to bi bilo strašno, ali sada je najbitnije zdravlje i da savladamo virus. Vjerujem da će, ukoliko bude nastavka sezone, to biti bez publike. Pristao bih i na to", rekao je Đere.

Najteži udarac sigurno trpe teniseri rangirani ispod 100. pozicije na ATP rang listi. Novak Đoković nedavno je pokrenuo inicijativu da im se pruži podrška u trenucima kada nemaju prihoda, što je u ovom trenutku jako važno.  

"Za slabije igrače ovo je stvarno težak udarac. Novak je pokrenuo inicijativu da svako od nas može da uplati sumu novca koju smatra adekvatnom, kako bi im se pružila podrška. Koliko će im ATP i ITF pomoći još ne znamo. Na nama je da čekamo i nadamo se najboljem. Ukoliko objave kraj sezone sigurno da će biti potebmo vrijeme da se igrači vrate u formu. Ovo je izazov i za trenere i treba dobro razmisliti kako trenirati i koliko. Ne može se samo trenirati nekoliko mjeseci. Ova situacija je stvarno veliki izazov i treba pronaći najbolje rješenje", naglasio je Đere.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић