Srpska open

Laslo Đere prvi nosilac u Banjaluci

  • 22.08.2018. 19:53

Srpski teniser Laslo Đere je najbolje rangirani igrač na Srpska openu koji počinje 10. septembra u Banjaluci. Đere je ujedno i prvi nosilac, ali će imati veoma težak zadatak da dođe do trofeja. Konkurenciju mu čine zvučna imena, poput, Tomaža Belučija, Pabla Anduhara, Himena Travera i Karlosa Berloka. Najatraktivnije ime za banjalučku publiku je nekadašnji osmi igrač svijeta Janko Tipsarević.

"Nadam se da ćemo uživati u kvalitetnom tenisu. Raduje me dolazak Janka Tipsarevića. Dolazi i Tomaš Beluči. Volio bih da njih dvojica igraju finale, rekao je direktor Teniskog kluba Mladost Siniša Simeunović.

Banjalučki čelendžer godinama predstavlja odličan razvojni turnir za talentovane tenisere. Ni na ovom izdanju neće izostati perspektivnih igrača koji bi u narednim sezonama mogli da naprave nešto više u bijelom sportu.

"Mi svake godine imamo nekoliko talentovanih igrača u glavom žrijebu. Sjetimo se Haimea Munara ili Miomira Kecmanovića. Sada je tu Britanac Džej Klark koji je dobio poziv organizatora Vimbldona, tako da to dovoljno govori o njegovom kvalitetu," rekla je direktor turnira Lana Popović.

I ove godine na Srpska open dolazi prošlogodišnji finalista Karlos Taberner koji je lani poražen u meču za trofej od Maksimilijana Marterera. Nijemac je ove godine igrao četvrtfinale Rolan Garosa, gdje ga je zaustavio Rafael Nadal pa neće braniti titulu u Banjaluci. U glavnom žrijebu su još Peđa Krstin i Danilo Petrović. Nagradni fond turnira je 85 hiljada evra, a pobjednik osvaja 100 ATP bodova. Glavni turnir igra se od 10 do 16. septembra, a kvalifikacije počinju dva dana ranije.