Drama u Barsi

Laporta ima manje od 24 sata da nađe 75 miliona evra, klub možda ide na nove izbore

  • 16.03.2021. 17:10

Novoizabrani predsjednik Barselone, Đoan Laporta, našao se u problemu, pošto je kompanija koja je garantovala da će biti garant njegove kandidature, iznenada odlučila da se povuče, nezadovoljna tokom pregovora.

Naime, prema zakonu, kandidat Barselone mora da da novčane garancije poslije izbora za predsjednika u iznosu od 124,6 miliona evra, odnosno 15 odsto budžeta kluba.

Laporta i njegovi članovi uprave uspjeli su da garantuju za 50 miliona evra, a glavni dio novca trebalo je da bude pokriven od strane kompanije "Audax" za izvore obnovljive energije, koja je trebalo da pokrije 75 miliona evra.

Međutim, pregovori su prekinuti u utorak, a Laporta ima manje od 24 sata da pronađe novac koji mu nedostaje, inače u suprotnom neće moći da potvrdi svoj izbor i Barsa će morati u novi izborni proces.

Razlog neslaganja je to što Audaks želi da u upravi kluba ima čovjeka koji će kontrolisati finansije kluba, što je i logično kada dajete toliki novac, ali to nije naišlo na razumijevanje Laporte i njegovog tima.

Ipak, kako prenosi Mundo Deportivo, najbolje upućeni katalonski list u dešavanja na Kamp Nou, dogovor bi trebalo da ipak bude postignut do isteka vremena i to do kraja današnjeg dana, kako bi sve bilo spremno za inauguraciju novog predsjednika.

U suprotnom, ukoliko do četvrtka u 16 časova ne priloži novčanu garanciju, Barsa će morati na nove izbore.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина