Plasirao se u treće kolo

Lajović nakon preokreta savladao Nišikorija

21:04, 22.03.2019.
Izvor: RTS
Thumbnail
Dušan Lajović savladao je Keija Nišikorija, poslije preokreta, čime se plasirao u treće kolo Mastersa u Majamiju. Sljedeći protivnik biće bolji iz duela između Nika Kirjosa i Aleksandra Bublika.

Dušan Lajović savladao je petog nosioca u Majamiju, Japanca Keija Nišikorija, sa 2:1 u setovima i plasirao se u treće kolo Mastersa na Floridi.

Lajović je treći put u karijeri savladao nekog top 10 igrača i time napravio jedan od najboljih rezultata na mastersima na tvrdoj podlozi.

Nišikori je u prvom setu bio bolji rival i poslije početnih 2:2 pravi dva uzastopna brejka i prvi dio igre rješava u svoju korist rezultatom 6:2.

Od tog trenutka, Lajović je dominirao na terenu. Japanac je sve više griješio, a srpski teniser gem po gem sticao samopouzdanje.

U drugom setu Dušan je napravio čak tri brejka, doduše jednom je izgubio svoj servis i rezultatom 6:2 izborio odlučujući set.

U trećem setu viđena je velika borba, sve do rezultata 3:3, a onda Lajović pravi dva brejka uz odbranjen sopstveni servis, do trijumfa od 6:3.

Meč na Grendstend stadionu u Majamiju trajao je nešto manje od dva sata.