Kvalifikacije za Ligu Evrope: Rio Ave dolazi u Banjaluku

  • 31.08.2020. 19:16

Portuglaski Rio Ave naredni je rival fudbalerima Borca na evropskoj sceni. Na Gradski stadion u Banjaluci, 17.septembra dolazi ekipa koja u svom sastavu ima devet Brazilaca, predvođenih Lukasom Pjazonom, vječitim, ali nikada dokazanim talentom londonskog Čelsija. 

“Crveno plavi” mogli su još da dobiju Glazov Rendžers i Rems, a “Borčeva desetka” Vladan Danilović za ATV je prokomentarisao ishod žrijeba u Nionu.

"Mislim da smo mogli i gore proći, ali i bolje. Rival je, možemo reći, po mjeri, ali sigurno da neće biti lako. Ovo su evropske utakmice. Vidjeli smo i prvo kolo protiv Sutjeske da nije bilo lako i kako takmičenje bude odmicalo i ekipe će da budu kvalitetnije. Još jedan izazov je ispred nas. Potrudićemo se da osvjetlamo obraz Banjaluke, prije svega Borca i da ispišemo novu istoriju našeg kluba", kaže Vladan Danilović, FK Borac.

Dobre partije, Vladana Danilovića, na početku sezone nisu ostale nezapažene pa je tako na njegovu adresu, po prvi put u karijeri, stigla prekomanda iz mlade u seniorsku reprezentaciju BiH. Ovaj dvadesetjednogodišnji Fočak, prvi je igrač banjalučkog Borca, još od Asmira Avdukića, koji se obreo medju najboljim bh fudbalerima, a za selektorski poziv Dušana Bajevića kaže da je kruna dosadašnjeg rada.

"Ne mogu da opišem koliko se lijepo osjećam i koliko sam srećan zbog svega ovoga. Najveću zahvalnost dugujem mojoj porodici i mojim saigračima iz FK Borac. Bez njih ovo ne bi bilo moguće. Očekuju nas dvije veoma važne i teške  utakmice. Protiv Italije i poljske. Mislim da je suludo pričati o kvaltetu te dvije reprezentacije, ali mislim da i mi imamo sjajne igrače, da im se suprotstavimo", kaže Vladan Danilović, FK Borac.

Sem ekipe Borca, svoje naredne rivale na evropskoj sceni dobili su i fudbaleri Zrinjskog, te Željezničara. Mostarski klub ide na noge Olimpiji u Ljubljanu, dok će “plavi sa Grbavice” ukoliko, za devet dana u Haifi, eliminišu Makabi,  dočekati kazahastanski Kairat. 

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.