Traži se nova lokacija

Kuvalja: Iz Gradske uprave Banjaluka mi nisu odgovorili sedmicama, nadam se da će trka ostati u Srpskoj

  • 10.02.2021. 10:06

Banjaluka je 2018. godine dobila organizaciju Svjetskog prvenstva u biciklizmu međutim, osam mjeseci prije starta grad na Vrbasu gotovo sigurno neće ugostiti oko 9.000 biciklista i članova timova.

Naime, svjesni promjena gradske vlasti u Banjaluci, organizatori Svjetskog prvenstva su od Svjetske biciklističke federacije tražili prolongiranje datuma za potpis ugovora, međutim, svi rokovi su probijeni.

"Prije svega mi je mnogo žao što sto došli u situaciju da osam mjeseci prije održavanja Svjetskog prvenstva i tri mjeseca prije održavanja kvalifikacione trke imamo situaciju da ne znamo na čemu smo i da smo bili primorani da obavijestimo Svjetsku federaciju da nema ugovor sa gradom koji je trebao da bude domaćin, iako podršku koju mu je grad Banjaluka 2018. dao za kandidaturu, nažalost nismo uspjeli realizivati u ovog godini", rekao je za ATV Vladimir Kuvalja, direktor trke.

"Kao što sam i juče rekao, zamolili smo Svjetsku federaciju zbog izbora da sačekaju malo, kako bi se sastao sa novom gradskom upravom i novim gradonačelnikom da mu objasnim važnost događaja i da vidim da li idemo u taj projekat. Nisam dobio odgovor četiri sedmice, pokušao sam više puta da ih kontaktiram, tako da mogu reći da smo nažalost izgubili to svjetsko prvenstvo. Ja se nadam da ćemo uspjeti da ga zadržimo u Srpskoj i da ne ostanemo bez tog događaja. Moraćemo možda tražiti nove gradove koji mogu da prihvate. Zasad koliko vidim jedini grad koji bi mogao da prihvati taj broj ljudi i koji ima infrastrukturu je Istočno Sarajevo i Jahorina na čemu sad traba da radimo. Prvi zadatak je da sad kontaktiram Svjetsku federaciju i da pokušam da ih zamolim da nam ipak ne oduzmu u potpunosi održavanje događaju".

Svjetsko prvenstvo i kvalifikaciona trka donose domaćinu brojne benefite. Procjena je da bi oko 9.000 gostiju, ostvarilo do 45.000 noćena te da bi, s obzorom da ekipe same plaćaju smještaj, hranu i renitranje vozila grad ili region domaćin zaradio oko 10 miliona KM. Tako da će osim na sportskom planu, pomijeranje Svjetskog prvenstva iz Banjaluke sigurno će osjetiti hotelijeri i ugostitelji, ali i turizam ovog dijela Republike Srpske.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.