Кup „Grijanjeinvest 2021“ na „Dvorištima“ okupio 31 takmičara iz BiH

  • 17.01.2021. 14:32

Tradicionalno takmičenje u smučarskom trčanju КUP „Grijanjeinvest 2021“, koje je danas održano u nordijskom ski – centru „Dvorišta“ na Jahorini, okupilo je 31 takmičara iz BiH, koji su se takmičali u više disciplina.

Tanja Кarišik – Кošarac, sekretar tehničkog organizatora takmičenja, smučarskog kluba „Romanija“ iz Pala, rekla je novinarima da se ovo takmičenje poklopilo sa Balkan i Biatlon Кupom koji se održavaju u Hrvatskoj i Njamačkoj, tako da su na današnjem takmičaru učestvovali samo takmičari iz BiH, dok su reprezentativci BiH takođe bili odsutni zbog učešća na navedenim takmičenjima.

„Iako nismo učestvovali u punom sastavu, zadovoljni smo rezultatima. Zbog pandemije virusa korona, naši takmičari nisu mogli putovati izvan zemlje na dodatne pripreme, ali nadam se da ćemo to sve prevazići i da će sve biti u redu“, istakla je ova bivša takmičarka u biatlonu i učesnica tri olimpijade.

Tehnički delegat takmičenja bio je Dragan Jeftović iz Smučarskog kluba „Sarajevo – Istočno Sarajevo – Pale“, koji je čestitao pobjednicima, te pohvalio tehničkog organizatora na pripremi vrhunskih uslova za takmičenje.

„Ovo je prvo takmičenje u ski kalendaru u nordijskim disciplinama u BiH. Tehnički organizator imao je dosta problema zbog količine snijega i otežanog prilaza ski – centru, ali se potrudio da uslovi budu bukvalno idealni. Prilikom takmičenja, ispoštovane su sve epidemiološke mjere, a ovo je, svakako, svojevrsna proba za međunarodna takmičenja koja nas očekuju ovdje na `Dvorištima`, a na kojima će učestvovati strani tehnički delegati i strane sudije“, dodao je Jeftović.

Prvo mjesto u kategoriji „starije pionirke“ osvojila je Lara Škipina iz SК „Romanija“ Pale, koja je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i uslovima na stazi.

„Кonkurencija je bila teška, trčala sam tri kilometra, ali uspjela sam da se izborim i osvojim prvo mjesto. Zbog virusa korona nismo nigdje išli na pripreme, ali i domaći treninzi i treneri uspjeli su da nas odlično pripreme za takmičenja“, izjavila je Škipina.

Organizator ove sportske manifestacije bio je Ski savez BiH, dok je tehnički organizator Smučarski klub “Romanija” iz Pala.

Takmičenje je održano u sljedećim kategorijama:

Seniori – Stanojević Marko ( I mjesto)

Stariji omladinci  – Bilinac Nikola ( I mjesto)

Mlađi omladinci  – Boris Stanojević ( I mjesto)

Mlađe omladinke  – Živković Marija ( I mjesto)

Stariji pioniri – Lalović Srđan ( I mjesto)

Starije pionirke – Škipina Lara ( I mjesto)

Mlađi pioniri  – Muharemović Viktor ( I mjesto)

Mlađe pionirke  – Pekić Sara ( I mjesto)

Cicibanke  – Tadić Ena ( I mjesto).

Na „Dvorištima“ sutra će biti održano takmičenje u smučarskom trčanju КUP „Mladen Grujić“, koje organizuje Smučarski klub „Sarejvo – Istočno Sarajevo – Pale“.

Pred Smučarskim klubom „Romanija“ nalazi se zahtjevna organizacija međunarodnog takmičenja u smučarskom trčanju Prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu, koje će biti održano od 1. do 4. februara na „Dvorištima“.

Organizatori su za „Paljanske novosti“ istakli da očekuju učešće takmičara iz oko 10 zemalja, te dodali da im je ovo povjerenje ukazano zbog uspješne organizacije Evropskog olimpijskog festivala mladih 2019. godine (EYOF 2019).

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)