Kovačević: Vidjećemo koji su dalji koraci

KS BiH: Na žrijebu bez predstavnika klubova iz Republike Srpske

  • 03.09.2020. 18:59

U Sarajevu su danas izvučeni parovi košarkaške Premijer lige, a na žrijebu se našlo 14 klubova. Među njima I Igokea, iako je 11 klubova potpisalo dokument u kojem se slažu da Aleksandrovčani ne igraju prvi dio prvenstva.

Na startu Premijer lige za muškarce žrijeb je spojio banjalučki Borac i tuzlansku Slobodu, dok će Igokea za protivnika imati Zrinjski.

Međutim, današnjem žrijebu u Sarajevu nisu prisustvovali predstavnici košarkaških klubova iz Republike Srpske, jer nisu ispoštovani zahtjevi većine klubova. Naime, na poslednjem sastanku klubova zatraženo je da klub koji igra ABA ligu i predstavlja BiH u Evropi, u ovom slučaju Igokea, ne igra prvi dio domaćeg prvenstva, ali Savez to nije uvažio. Član UO KS BiH iz Republike Srpske Siniša Kovačević,  kaže da je samovolja pojedinaca izdignuta iznad cijelog košarkaškog sporta u BiH.

Kovačević: Vidjećemo koji su dalji koraci

“Ovo ne treba dizati na nivo klubova iz Republike Srpske  u odnosu na klubove iz Federacije I obrnuto, nego na sportske motive I mislim da je ovim ugrožena cijela košarkaška liga na nivou cijele BiH. Na današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici  pet klubova iz Republike Srpske I mislim da je to logičan slijed događaja. Vidjećemo kako ćemo se  dalje očitovati prema ovom problem”, kaže Kovačević.

Dodaje da problem mora da se riješi na način da sve strane budu zadovoljne, ali I da se ispoštuje volja većine.

“Na poslednjem sastanku Upravnog odbora KS BiH, koji je sastavljen od devet članova, po tri iz svakog naroda I nema preglasavanja, uopšte nije glasano o početku lige, kalendaru, o komesaru takmičenja, koji mora da se izabere, listama sudija I slično. Šta to znači; da nemamo ni komesara ni sudija”, kaže Kovačević I dodaje:

“Oni ako smatraju, u kancelariji KS BiH I ljudi iz dva, tri kluba, da liga može da bude bez pet muških I šest ženskih klubova iz Republike Srpske, ukupno 11 od 26 klubova, koji Savezu godišnje daju 120 hiljada maraka na kotizacije, a od toga nemaju ništa sem nepoštovanja…pa  možda mi I ne treba da učestvujemo u takvoj ligi”, zaključio je Kovačević.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина