Krupa poslije "Želje" mjerka skalp Zrinjskog

  • 26.09.2020.20:00

Teži početak na klupi Krupe trener Velimir Stojnić gotovo da nije mogao imati. Gostovanje na Grbavici, pa utakimice protiv Zrinjskog i Širokog Brijega poslije prikazanog u uvodnih sedam kola nisu najbolja prilika za popravljanje utiska. 

Međutim, Krupa je iznenadila Željezničar, a sada planira da uradi isto protiv ''plemića'' iz Mostara. Zrinjski je emotivno i fizički iscrpljen nakon penala u Nikoziji, ali to ne zavarava Stojnića koji kaže da rival ima roster sa 25 igrača visokog kvaliteta.

- Sad imamo vjetar u leđa i mirniju situaciju gdje trebamo da pokažemo mudrost. Zrinjski je jak, ravnpravno se nosi na evropskoj sceni. Imaju dva podjednaka tima, vidjećemo u kakvom su fizičkom i zdravstvenom stanju - rekao je Stojnić.

Razmišljamo o njima, ali razmišljamo i o sebi kaže Stojnić koji ne ostavlja dilemu da će njegova ekipa i ovu utakmicu odigrati muški kao u prethodnom susretu. Odlično poznaje trenera gostiju, ali i lidera ekipe Nemanju Bilbiju kojeg je trenirao u mlađim kategorijama Borca. 

Žižovića sam doveo u Borac kao igrača, Bilbiju znam od malena, s njim sam radio, dobro se poznajemo. Još igrača Zrinjskog igralo je kod mene u reprezentaciji. Ovo je utakmica gdje će odlučiti momenat, potreban je faktor sreće - rekao je Stojnić.

Stojnić je odmah po dolasku izvršio promjene, Krupa je zaigrala u novoj formaciji, a kapiten Nikola Dujaković dobio je novu ulogu. Iskusni trener smatra da njegov tim ima kapacitet da ispuni zacrtane ciljeve, primarmo opstanak u ligi, pa o činjeni da prelazni rok nije završen ne razmišlja puno.

Utakmica Krupa Zrinjski igra se u ponedjeljak od 16 časova.