Premijer liga BiH

Krupa osvojila bod u Sarajevu

  • 17.03.2019. 17:20

Krupa je osvojila bod u Sarajevu na povratku Slobodana Starčevića na klupu. Iako je domaći tim imao više loptu u posjedu, terensku inicijativu čini se da gosti treba više da žale za dvije sjajne prilike koje nisu realizovali Mandić i Babić.

Odigrala je ekipa iz kanjona Vrbasa hrabro i zasluženo došla do boda. Već se u prvom meču vidjelo da će Slobodan Starčević i u drugom mandatu tražiti disciplinu i puno trčanja, pa su odlično njegovi igrači zatvorili sve prilaze svom golu.

Krupa je na otvaranju bila opasnija i iznenadila je lidera. Ekipa Slobodana Starčevića prva je zaprijetila kada je Kerim Palić dobro šutirao pored gola. Odmah zatim greška Bekića, a Lazar Marjanović nije bio precizan. Minut kasnije još jedna šansa za goste. Lopta je došla do Slobodana Milanovića koji je oklijevao, pa je prilika propala.

Nakon toga, Sarajevo je preuzelo igru i imalo više loptu u posjedu. No domaći nisu uspjevali da naprave priliku i prijetili su nakon prekida. Dupovac je pokušao glavom i poslao je loptu pored gola u 21.minutu.

Karišik je zatim izblokirao udarac Ahmetovića.  Nakon toga zaprijetio je Krste Velkoski na dodavanje Darka Lazića.  Ponovo je domaći tim imao šansu nakon kornera. U velikoj gužvi dobro je šutirao Crepulja čiji udarac je izblokiran.

U finišu prvog dijela velika prilika za Krupu. Slobodan Milanović je odlično uposlio Nikolu Mandića, koji je pobegao defanzivcima i izašao sam pred golmana  Kovačevića. Napadač gostiju je iz izgledne pozicije poslao loptu pored gola.

Sarajevo je krenulo još agresivnije u drugom dijelu, no Krupa se dobro branila. U 68.minutu dobro je pokušao Rahmanović koji je šutirao pored gola. Šest minuta kasnije veliku šansu je propustio Siniša Babić. Krupa je izvela sjajnu kontru a udarac je odbranio golman domaćih Kovačević.

U finišu gosti su ostali sa igračem manje jer je zbog dva žuta isključen Mandić. U sudijskoj nadoknadi Tatar je pogodio stativu.

Rezultati 23. kola:
Sarajevo – Krupa 0:0

Zrinjski – GOŠK 1:0 (0:0)

Š. Brijeg – Tuzla Siti 1:0 (1:0)

Mladost – Radnik 0:3(0:3)

Sloboda – Čelik   0:1(0:1)

Nedelja, 18 časova

Željezničar – Zvijezda 09       (Došlo)

Plasman: Sarajevo 53, Zrinjski 44, Široki Brijeg 35, Željezničar 32,  Radnik 32, Čelik 31, Sloboda 30, Mladost 30, Tuzla 24, Zvijezda 09 23, Gošk 19, Krupa 17.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.