Meč sa Brazilom

Krstajić: Nećemo se predati, daćemo maksimum

  • 27.06.2018. 07:12

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je na konferenciji za novinare u Moskvi da se "orlovi" neće predati i da će dati svoj maksimum u duelu sa Brazilom, koji je odlučujući za plasman u osminu finala turnira.

"Ne treba trošiti riječi o Brazilu, to je fudbalska velesila. Oni imaju svoj način da se spreme, oni su u tom sistemu. Poštujemo ih i kao ekipu i kao fudbalsku velesilu, gledamo da se što bolje pripremimo. Daćemo maksimum, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat", rekao je selektor Krstajić.

Srbiju u Moskvi očekuje velika podrška navijača, kako srpskih tako i ruskih.

"Već sam rekao da osjećamo podršku na svakom koraku. Igramo u Rusiji, koja je bratska zemlja i svi to osjećamo. Ne sumnjam da podrška neće izostati. Znamo ko nam je protivnik i jedva čekamo utakmicu", rekao je selektor Srbije.

Selektor nije htio da govori o kazni koju je dobio zbog komentarisanja suđenja na utakmici protiv Švajcarske.

"Igračima nije bilo lako, ali oni su profesionalci i to mora brzo da se zaboravi. Nema mnogo vremena da se žali, jer dolazi sljedeća utakmica", smatra selektor.

Jedna od prednosti u odnosu na Brazil mogla bi da bude visina srpskih igrača.

"Svi znaju da imamo visoke igrače, ali moramo da iskoristimo mane brazilskih igrača, da imamo disciplinu i koncentraciju. Vidjeli ste kako smo primili golove protiv Švajcarske. Sutra moramo da budemo kao jedan", kaže Krstajić.

Kapiten Aleksandar Kolarov poznaje mnoge igrače Brazila. Sa nekima je igrao u timu, a većinu zna kao protivnike. Kapiten Srbije dobio je i pitanje da prokomentariše rotaciju kapitena u brazilskom timu.

"Dobro poznajem Vilijana, radi se o vrhunskom fudbaleru, ali nije Brazil samo Vilijan, radi se o vrhunskim pojedincima, imaju dobar balans na sredini terena, sa tri zadnja vezna i sa Fernandinjom imaju najveći kvalitet. Rotacije kapitena su okej, ali mislim da treba da se zna ko je kapiten", rekao je Kolarov.

Prvi golman Brazila Alison Beker je saigrač Kolarovu u Romi.

"Treba da igramo kao tim, i timski ćemo dobiti. Daj bože da bude neki slobodan udarac, imam dosta samopouzdanja. Utakmica je biti ili ne biti. Igrači će svojim pristupom osokoliti navijače i nadam se povoljnom rezultatu", kaže kapiten Srbije.

Srbija je protiv Švajcarske doživjela bolan poraz, ali igrači su se oporavili.

"Već dan poslije utakmice sa Švajcarskom bio sam ubjeđen da možemo da pobijedimo Brazil. Oni neka probaju nas da pobjede, ali i mi ćemo dati sve od sebe", rekao je kapiten "orlova".

Utakmica između Srbije i Brazila na programu je u večeras od 20.00 u Moskvi.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.