Selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Krstajić: Mnogi su sumnjali, a mi smo prvi

18:06, 19.11.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da maksimalno ozbiljno shvata utakmicu protiv Litvanije u Beogradu za ovjeru prve pozicije u grupi C Lige nacija i dodao da je njegov tim potpuno zaslužio trenutnu situaciju.

"Došli smo u poziciji da ono što smo zacrtali ostvarimo. Moramo da pokažemo kvalitet, vjerovatno su svi otpisali Litvaniju, ali mi nismo. Preostaje nam da pečatiramo mjesto i toga su igrači svjesni", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Krstajić ne očekuje lak posao protiv selekcije koja do sada nema nijedan bod.

"Prije početka takmičenja nisam siguran da je bilo povjerenja u momke poslije Mundijala, da ne kažem mene... Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mjesto svojim igrama i rezultatima".

Pod znakom pitanja je Nemanja Matić zbog stomačnog virusa, Aleksandar Kolarov ima problem prstom, dok se Ljubomir Fejsa oporavio, a Milan Rodić odradio suspenziju žutih kartona.

Krstajić se još jednom osvrnuo na trijumf protiv Crne Gore (2:1).

"Možda sam i ja imao subjektivan osjećaj odmah, ali putem snimka drugu sliku sam imao. Možda smo delimično pokvarili penalom Mitrovića, kasnije i drugim dijelom, ali ne mogu igračima da zamjeri. Moram da istaknem da smo i u drugom poluvremenu kontrolisali dešavanja... Normalno da je bilo grešaka koje ćemo da ispravimo".

On je ponovio da računa na sve igrače, pa i Luku Milivojevića i Matiju Nastasića koji se nisu našli na posljednjim akcijama.

"Na njima je, kad budu raspoloženi da igraju za reprezentaciju biće tu. Niko nije precrtan", nije promijenio mišljenje Krstajić.

Vezni fudbaler Dušan Tadić kaže da je najvažniji što su "orlovi" na prvom mjestu grupe.

"Nadam se da nećemo da igramo završni turnir, već da ćemo preko kvalifikacija da odemo na Evropsko prvenstvo. Svima nama je to cilj", poručio je Tadić.

Tadić je prokomentarisao i situaciju sa promašenim penalima Srbije.

"Penali se promašuju, dešava se i kod drugih. Nije prihvatljivo, ali srećan sam što nije imalo uticaja na rezultat. Nadam se da ćemo u bitnijim mečevima biti efikasniji", zaključio je Tadić.

Srbija sutra dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana od 20:45.