Selektor reprezentacije Srbije

Krstajić: Idemo u Ukrajinu da ne izgubimo

20:34, 03.06.2019.
Izvor: Beta
Thumbnail
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da očekuje da će biti teško protiv Ukrajine u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici.

Srbija će igrati protiv Ukrajine i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Biće teško. Biće interesantna utakmica. Idemo tamo da ne izgubimo. Imamo svoje ideje", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Prvi rival u junu, reprezentacija Ukrajine je, po riječima Krstajića uz Srbiju i Portugal pretendent na prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

"Radi se o čvrstoj, kvalitetnoj ekipi kojoj je cilj da se plasira na Evropsko prvenstvo. Portugal, Ukrajina i mi smo glavni favoriti za prva dva mjesta", kazao je Krstajić.

Selektor "orlova" je istakao da se nada dobrim rezultatima.

"Ako imate dobar rezultat, biće vam lakše, bolja atmosfera i mirnije ulazite u sljedeće utakmice. Litvaniju ne treba zapostaviti i staviti u drugi plan. Najvažnije je da gledamo svaku utakmicu posebno. Bolje je sa samopouzdanjem. Imali smo dobre rezultate, bez poraza smo osam utakmica i cilj je da nastavimo tako. Ne lebdimo i živimo od prošlosti, ne dičimo se s tim. Tako je kako jeste, koncentracija je maksimalna. Odgovornost je velika", naveo je Krstajić.

Srbija neće moći da računa na povređenog Sergeja Milinković-Savića. Krstajić je u boljoj situaciji nego na prošlom okupljanju, kada je mnogo igrača otpalo sa spiska.

"To je sastavni dio posla i života. Najviše bih volio da su svi zdravi. Ali, šta je - tu je. Sedam igrača je nedostajalo na prošlom okupljanju. Takav je sticaj okolnosti. Igrači koje smo tada naknadno zvali i to je najbitnije", kazao je Krstajić.

Kapiten ekipe Aleksandar Kolarov rekao je danas da ništa neće biti gotovo poslije utakmice sa Ukrajinom.

"Imali smo duge sezone, ali kako je za nas, tako je za njih. Ukrajina je za nas u ovom trenutku najbitnija utakmica. Јedva čekamo da izađemo na teren jer nam taj duel mnogo znači. Ta utakmica može mnogo da nam donese, ali kako god da bude, sigurno je da ništa neće biti gotovo poslije nje", rekao je Kolarov.

Srbija je gubila od Ukrajine u posljednje četiri utakmice. Sve su bile prijateljske.

"Možda ova prva kvalifikaciona bude dobra po nas. Čeka nas teška utakmica, dobra su i organizovana ekipa. Igraju dosta dobro u defanzivi, tvrda su ekipa. Nadam se da ćemo na pravi način da odogvorimo svim zahtjevima koji su pred nama", kazao je Kolarov.

Utakmica sa Ukrajinom igraće se 7. juna u Lavovu, dok je duel sa Litvanijom tri dana kasnije u Beogradu.