Krivična prijava protiv fudbalera Luke Jovića

  • 19.03.2020. 14:03

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mjera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva, odnosno iz Španije, koja je pogođena virusom korona, piše "Blic".

Prema informacijama lista, nakon što je ovaj fudbaler prekršio mjere samoizolacije koje su zakonom propisane i nakon što ga organi reda nisu pronašli na adresi na kojoj je naveo da će boraviti, policija ga je upozorila da će sljedeći put ukoliko isto ponovi biti priveden.

"Ako sledeći put Jović bude nastavio sa istim, te ukoliko ga policija ne zatekne na mestu prebivališta on bi mogao da bude uhapšen i zadržan u pritvoru", kaže izvor ovog lista upoznat o slučaju.

Prema istom izvoru, zbog ovoga će protiv Luke Jovića, fudbalera španskog "Real Madrida" u narednom periodu biti napisana krivična prijava.

"Tužilaštvo je nakon što se konsultovalo sa policijom naložilo da protiv Jovića bude podnesena krivična prijava u redovnom postupku. Samim tim, on će po isteku perioda koji treba da provede u karantinu biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo. To bi trebalo da bude realizovano za maksimalno mesec dana", dodaje ovaj sagovornik.

Samim tim Joviću prijeti ozbiljna kazna, jer, zbog nepoštovanja zakona može završiti iza rešetaka i to na tri godine.

NJemu je zaprijećena novčana kazna od 150.000 dinara /1.270 evra/ ili zatvor do tri godine.

Luka Jović je, prema riječima njegovog oca Milana, došao u Srbiju prošle nedjelje, a viđan je kako šeta ulicama Beograda.

Iako je testiran u Španiji, gdje je utvrđeno da nije inficiran, propis važi za sve, jer je od dana testiranja do dana kada je odlučio da se ipak pridržava ovih mjera mogao da se zarazi i to proširi na druge.

Jović je stigao iz Španije u kojoj je do juče, prema pisanju "El paisa", 14.535 osoba bilo inficirano, a 630 lica preminulo.

U samom Madridu, odakle se Jović uputio u Srbiju, do sada je 5.637 lica bilo pozitivno na testu, a njih 390 je izgubilo život. 

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.