Premijer liga BiH

Borac ponovo lider na tabeli, crveno-plavi slavili protiv Krupe

  • 08.05.2021. 18:51

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Krupu 1:0 u meču 29. kola Premijer lige BiH i tako se vratili na prvu poziciju na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je kapiten Stojan Vranješ u devetom minutu. Krupa je imala nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli da dođu do gola pa ostaju na začelju tabele. Trenutno imaju 22 boda, koliko ima i Radnik.

Ovim pogotkom, Vranješ je izbio na prvo mjesto na listi strijelaca u BiH. Lešinari su, sebi svojstveno, bakljadom i vatrometom proslavili gol Borca.

Krupi je ova utakmica bila bitna u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Tok meča:

Nakon postignutog gola opao je ritam utakmice. Borac kontroliše dešavanja na terenu, ali nije bilo ozbiljnijih prilika pred golom Kolaka. Jedinu šansu imao je Dejan Meleg u 22. minutu, ali je šutirao pored gola. Krupa je najozbiljniju priliku imala preko Mandića, koji je mogao da izjednači samo minut nakon primljenog pogotka, ali je Lakić odbranio njegov udarac.

Dobru priliku Mandić je imao i u 25. minutu, ali iz dobre pozicije šutira visoko preko gola.

Nakon centaršuta Almedina Ziljkića, Borac je imao priliku da dođe i do drugog gola, ali kapiten Stojan Vranješ ovaj put nije bio precizan. Poslije nepunih pola sata igre i dalje je 1:0.

Almedin Ziljkić je u 43. minutu imao priliku da iz slobodnog udarca zaprijeti golu Krupe, ali je šutirao neprecizno, pa rezultat ostaje nepromijenjen.

Nakon prvog poluvremena utakmice 29. kola Premijer lige BiH fudbaleri Borca vode protiv Krupe 1:0 golom kapitena Stojana Vranješa iz devetog minuta. 

"Crveno-plavi" imali su nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu igre, a najbolju je propustio upravo Vranješ u 28. minutu. S druge strane, Krupa je imala dvije velike šanse, preko Mandića, ali nisu uspjeli da dođu do gola.

Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Goran Zakarić, ali sa 20-ak metara šutira pored gola gostiju.

Marko Brtan pogodio je prečku u 73. minutu nakon ubacivanja Ćorića i to je najozbiljnija prilika za Borac u drugom poluvremenu.

Postava:

BORAC: Lakić, Uzelac, Ziljkić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Subić, Vranješ, Meleg, Moraitis, Zakarić. Trener: Marko Maksimović.

KRUPA: Kolak, Makitan, Pavlović, Dujaković, Palić, Muminović, Galić, Erak, Ćivić, Vukmanović, Mandić. Trener: Vladimir Ilić.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина