Australijan open

Krajinović preko Donskoja u treće kolo

  • 17.01.2019. 10:05

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Gren slem turnira Australien open, pošto je u tri seta savladao Rusa Јevgenija Donskoja 3:0. Po setovima 6:4, 7:6 (8) i 7:6 (2).

Srpski teniser poslije eliminacije 18. tenisera svijeta Marka Čekinata u prvom kolu nastavio je sa dobrim partijama u Melburnu. U prvom setu Krajinoviću je bio dovoljan jedan brejk, dok je u drugom viđena velika drama. Filip je dva puta dolazio do brejka, oba puta servirao za 2:0, ali Donskoj se svaku put vraćao iz "mrtvih", pa je set riješen u veoma neizvjesnom taj-brejku.

U trećem setu Krajinović je bez potrebe zakomplikovao situaciju pošto je imao prednost 4:1 i servirao za nedostižnih 5:1, ali se Rus još jednom vratio pa je i taj set otišao u taj-brejk, u kojem je Filip ipak bio mnogo sigurniji za na kraju ipak ubjedljivu pobjedu.

Meč je trajao 2 časa i 50 minuta, a Krajinović je ostvario 14 asova i 45 direktnih poena u meču.

U trećem kolu prvog Grend slema sezone Krajinovića očekuje balkanski derbi, sa mladom hrvatskom zvijezdom Bornom Ćorićem, koji je bio veoma siguran u sudaru sa Martinom Fučovičem iz Mađarske 3:0. Po setovima je bilo 6:4, 6:3, 6:4.