Bazel

Krajinović mučio Federera, ali nije uspio da preokrene

  • 23.10.2018. 21:37

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na startu turnira u Bazelu porazom od Rodžera Federera poslije velike borbe.

Krajinović je poražen rezultatom 6:2, 4:6, 6:4 od domaćeg igrača u duelu koji je trajao oko dva sata, a u kojem je mogao čak i do trijumfa.

Nije počelo dobro i činilo se da nas čeka brz kraj, kada je Federer napravio brejk u petom gemu, a onda nastavio seriju i za samo pola sata došao do prednosti od 1-0. Na startu drugog dijela Švajcarac je još jednom oduzeo servis rivalu i svi su očekivali da rutinski privede meč kraju. 

Međutim, desilo se potpuno suprotno – usljedio je veliki pad u njegovoj igri koji je rezultirao povratkom Krajinovića i srpski predstavnik je došao na korak do izjednačenja. 

Tada je izgubio servis sa "nulom", ali je već u sljedećem napravio novi brejk i izborio odlučujući set. 

Ni treći dio igre nije mogao da prođe bez uzbuđenja – činilo se da je "momentum" na strani momka iz Sombora, ali to nije uspijevao da materijalizuje. Pretrpio je brejk na startu, potom propustio tri vezane prilike kod rezultata 3:2 i poslije nije imao snage da se vrati. 

U posljednjem gemu je imao 0:30, jedan pogrešan čelendž i nervoza ga je koštala da do ivice gurne jednog od najboljih tenisera svih vremena. 

Federer je nekako preživio start turnira u rodnom gradu i u narednoj rundi će igrati protiv Jan-Lenarda Štrufa koji je u dva seta eliminisao Rodžerovog Dželata iz Njujorka – Džona Milmana. 

Federer inače brani titulu u Bazelu.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.