Srbi haraju Pekingom

Krajinović izbacio Lopesa, nešto ranije Lajović otpisao Dimitrova

  • 03.10.2018. 14:14

Srpski teniser Filip Krajinović pobijedio je Španca Felisijana Lopesa poslije dva odigrana seta u osmini finala turnira u Pekingu.

Krajinović je za jedan čas i 43 minuta igre nadigrao Lopesa i izbacio ga sa turnira rezultatom 7:6(5), 6:3.

Ovo je bio prvi međusobni okršaj Srbina i Španca, koji je poslije pobjede nad Mišom Zverevom pokazao da se nalazi u dobroj formi.

U prvom dijelu prvog seta vidjeli smo dosta brejk prilika, kao i brejkova. Filip je poveo sa 2:1 i servirao, ali je na kraju morao da oduzme servis Felisijanu kako bi izjednačio na 4:4. Mirno je bilo na servisima do taj-brejka, u kojem je Krajinović prvo "prokockao" mini-brejk, ali onda novim iskoristio prvu set loptu. 

Srpskog tenisera nije služila koncentracija u drugoj dionici meča, te nije iskoristio prve tri brejk šanse. Odmah nakon treće servis mu je oduzeo Lopes, ali je od tog trenutka pa sve do samog kraja Krajinović zaigrao značajno bolje i nije prepustio ni gem rivalu. 

On se u četvrtfinalu sastaje sa boljim iz duela između Argentinca Huana Martina del Potra i Rusa Karena Kačanova. Srpski teniser sigurno neće imati lak zadatak ko god da mu "zapadne", ali bi veći spektakl sigurno bio duel sa Del Potrom, kojem bi imao priliku da se osveti za poraz iz Majamija nešto ranije ove godine. 

Prethodno, među osam najboljih plasirao se Dušan Lajović, pobjedom protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.