Kraj u Evroligi sve izvjesniji: Samo četiri kluba za nastavak sezone

  • 24.05.2020. 17:34

Nakon što je juče potvrđeno da su igrači protiv nastavka sezone u Evroligi, danas "Sportando" piše da samo Anadolu Efes, Makabi, Real Madrid i Barselona žele da takmičenje bude završeno na terenu. 

Sastanak klubova planiran je za sutra i tada će definitivno biti poznata sudbina, kako najelitnijeg evropskog takmičenja tako i Evrokupa. Kako specijalizovani košarkaški sajt navodi, veliki protivnici nastavka takmičenja, od klubova sa A licencom su CSKA, Olimpija iz Milana, Olimpijakos, Panatinaikos i Fenerbahče. Baskonija i Žalgiris još uvijek nisu odlučili, ali će vjerovatno biti naklonjeni većini.

Ranije je najavljeno da će sutra pravo glasa imati samo klubovi sa A licencom, dok će čelnici Evrolige nakon sastanka obaviti razgovore sa predstavnicima ostalih timova. Sutra je definitivno "Dan D" za evropsku košarku, a nakon što bude donesena odluka o tekućoj sezoni, u narednom periodu predstoje razgovori o izgledu takmičenja za narednu godinu. Većina stvari je nepoznata, a za navijače Crvene zvezde i Partizana najvažnije je da dobiju dozvolu za nastupe u Evroligi, iako je dosta oprečnih informacija o tome da li će oba kluba moći da igraju.