Utakmice Borca na programu ATV-a

Košarkaški spektakl u Banjaluci: Sutra startuje drugi turnir ABA 2 lige

  • 17.01.2021. 14:38

Banjaluka će u narednih sedam dana biti centar regionalne košarke. U dvorani "Borik" sutra počinje drugi turnir ABA 2 lige.

Prvi će na teren Široki i Podgorica od 13 časova, dok će košarkaši Borca u utorak u istom terminu odmjeriti snage sa Sutjeskom.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović kaže da ne sumnja da će organizacija i svi mečevi proteći u najboljem redu. 

"Ovo je drugi balon koji organizujemo, prvi je pokazao dobre rezultate. Zahvaljujemo se Košarkaškom klubu Igokea na pomoći i podršci na renoviranju dvorane i smještaju ekipa. Vjerjemo da će sve ekipe imati dobre uslove i o opstanku ovog sistema razmišljamo i u budućnosti. Ono što me posebno raduje je činjenica da je većina utakmica završena malom razlikom. To garantuje neizvjesnost i zanimljivost, i na drugom turniru se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Znamo da je Banjaluka uvijek bila dobar domaćin, da je organizovala velika takmičenja tako da ni sada ne sumnjamo u Borac i Igokeu", rekao je Vojinović. 

Predsjednik Borca Milan Đajić očekuje praznik košarke u narednih sedam dana. Jedina žal je, kako kaže, što navijači neće moći da budu prisutni u dvorani. 

"Preoteklih  četiri - pet godina smo naporno radili da regionalnu ligu dovedemo u Banjaluku. Uspjeli smo u toj namjeri,  a svakako ostaje žal što nema publike na tribinama. Mislim da će ovo biti pravi spektakl, a s publikom bi svakako bio pun pogodak. Naš rad se pokazao kao ispravan, uspjeli smo da okupimo najkvalitetnije ekipe iz regina u ovom rangu. Borac će se pokazati kao klub koji može da organizuje ovakve nivoe takmičenja i vjerujem da će Banjaluka u narednih sedam dana biti u znaku košarke. Hvala Igokei na pomoći i podršci nadam se da će sve biti u najboljim redu i da ekipama koje su doputovale u banjalucku neće ništa nedostajati", rekao je Đajić.

Sportski direktor Borca Tibor Florjan svjestan je da "crveno-plave" očekuju teške utakmice, jer je konkurencija veoma jaka. Ipak, nada se dobroj predstavi na domaćem parketu. 

"Borac će na ovom turniru igrati protiv Sutjeske, Širokog i Podogorice. Imali smo pehova sa povredama, za nas je veliki hendikep izostanak Tavarijusa Šajna za kojeg je sezona završena. Umjesto njega je doveden Hajden Leskault, On je registrovan i igraće. Takođe u tim se vratoio plej Draško Knežević ali će njegova minutaža zavisiti od procjene trenera. Očekuju nas tri veoma teške utakmice , prvi Rival je sutjeska ekipa se pojačala, imaju svoj kvalitet i sigurno da nas očekuju kvaltetene utakmice. Uprkos tome borićemo se za što bolji plasman", rekao je Florijan.

Sve utakmice KK Borac tokom trajanja turnira u Banjaluci možete da pratite u direktnom prenosu u programu ATV-a.

Тагови:
  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.