Čestitke stigle sa svih strana

Košarkaška legenda Borca Zoran Kukić proslavio 47. rođendan

  • 01.12.2020. 21:15

Zoran Kukić, legendarni kapiten košarkaša banjalučkog Borca proslavlja 47. rođendan, a čestitke su mu stigle i od njegovih bivših saigrača iz "crveno plavog" tabora.

Kumovska, Borisa Blagojeviča, posebno se istakla:

"Imao sam tu privilegiju i čast, da u svojoj  košarkaškoj  karijeri budem dio tima sa Zoranom Kukićem, koji je svojim ljudskim osobinama i igračkom umijećem "nosio" svoj tim. Svaki trening i svaku utakmicu!!! Bezrezervno i bespoštedno!!! Srećan ti rođendan kume!!!", napisao je, Blagojević na svom Fejsbuk profilu uz prigodnu fotografiju", piše u istoj.

Zoranu nije trebalo dugo da odgovori na riječi svog saigrača sa kojim je prijateljstvo sa terena krunisao kumstvom.

"Kume, hvala puno! Bilo je zadovoljstvo provoditi vrijeme sa svima vama kako na terenu tako i van njega. Nezaboravno", zahvalio se Kukić.

U čitavu "rođendansku priču" umiješali su se i ostali članovi generacije koju banjalučki ljubitelji košarke pamte kao najvoljeniju svih vremena u gradu na Vrbasu.

"Srecan rodjendan ZU. Da si nam živ i zdrav. A kum i dalje da bude najlepši", u duhovitom tonu čestika je stigla od Vasilja Ševa, koji je svojim "trojkama" dizao na noge navijače u dvorani Borik.

Timski duh krasio je, tih godina, košarkaše Borca, koji su nizali uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Potvrda dobre atmosfera stigla je i dvadeset godina kasnije. 

Ivan Gemaljević, koji je u dva mandata nosio "Borčev" dres  uz rođendansku čestitku svom kapitenu "otkrio" je važan detalj, a Boris Blagojeviću dao je zadatak da organizuje proslavu "košarkaške mature".

"Ljudina do ljudine, a plus što smo mi "stranci" imali podrsku od vas igrača-kvalitetnih ljudi iz Banja Luke. Da li da pravimu neku Maturu Boki? Sljedeće godine biće 20, pa ti rasmisli o tom prijedlogu, da nas ugostite u Banjoj Luci kao nekad", napisao je Gemaljević

Na pomen "proslave mature" stigli su i prijedlozi da se ova generacija košarkaša Borca okupi i da ponovo istrči na teren "Borika". 

Kumovima, Zoranu i Borisu, sada, preostaje da sve organizuju, a većina aktera, po svemu sudeći, voljna je da se odazove na poziv.