Ne predaju se

Košarkašice "Orlova" spremne za start finalne serije prvenstva BiH

  • 27.04.2019. 20:46

“Banovići su favorit, ali nema predaje”, uglas će košarkašice banjalučkih Orlova pred start finalne serije za šampiona Bosne I Hercegovine. Uzdaju se “Orlice” u svoju mladost I timski duh, a ne kriju da su silno motivisane da već u prvoj utakmici stave na muke ekipu koja ove sezone ne zna poraz u domaćim okvirima.

"Oni važe za favorita. To je jedna jača i iskusnija liga što se tiče naše lige, ali na nama je da ispoštujemo sve dogovore iz naše svlačionice. Iskreno mislim da imamo šanse da se nadigravamo sa njima", kaže Milica Zeljković, ŽKK Orlovi.

"Ovo je mlada ekipa i puna snage. Imamo veću želju i motivaciju. Samim tim što smo autsajder, mislim da ćemo lakše da igramo, da ćemo bolje da igramo. Ma, mislim da mi uzimamo ovo finale", kaže Tamara Rajić, ŽKK Orlovi.

Plasmanom u finale prvenstva BiH, košarkašice Orlova stekle su pravo nastupa u regionalnoj WABA ligi, ali kažu, da za tu priču ima vremena. U klubu ne kriju da su zadovoljni sezonom koja je, kako kažu, kruna trogodišnjeg rada, na I van terena. Povratnik na trenersku klupu, Slaviša Ožegović, ističe da njegova ekipa jedva čeka početak finalne serije, a ne krije ni plan kojim će pokušati da pomrsi konce rivalu.

"Mislim da je naša prednost u trčanju i da ne bi smjeli ući u pozicionu igru sa ekipom Banovića koja je jako iskusno i zna da odigra smireno. Naša šansa je u lepršavoj igri sa više napada", kaže Slaviša Ožegović, trener ŽKK Orlovi.

“Skromno na svim poljima,” Ožegović u jednoj rečenici sumira kvalitet prvenstva BiH u ovoj sezoni, a kako kaže, muka koju muče, mahom svi ovdašnji ženski košarkaški klubov -ona finansijska, glavna je kočnica daljem napretku. Ipak, svaka medalja ima dvije strane, pa trener Orlova ističe jedan benefit trenutne situacije.

"Iz te skromnosti finansijskih sredstava mlade igračice dobijaju šansu u seniorskom pogonu. Tako onda dolazi do nekih reprezentavnih karijera koje možda ne bi došla da su nama dolazile strane igračice da popunjavaju pozicije u domaćim klubovima. Mislim da nije neki kvalitet lige, ali da će u budućnosti, kroz reprezentativne selekcije mnog igračice napraviti bolje karijere baš zbog toga što su rano dobile šansu u seniorskom pogonu", kaže Slaviša Ožegović, trener ŽKK Orlovi.
  

Finalna serije za košarkašice počinje u nedjelju u Banovićima, a dva dana kasnije košarkašice Orlova su domaćin u banjalučkoj dvorani Obilićevo. Do titule će ekipa koja prva ostvari tri pobjede.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.