Košarkašice Feniksa odlično otvorile takmičenje u Premijer ligi BiH

  • 30.10.2020. 20:26

Košarkašice Feniksa odlično su otvorile takmičenje u Premijer ligi BiH.

Nakon četiri odigrana kola imaju maksimalan učinak. Posljednji trijumf zabilježile su protiv aktuelnih šampionki, ekipe Banovića i tako pokazale da iako u debitantskoj sezoni, neće biti lak plijen. Trener Darko Kosić kaže da je očekivao pobjedu i da sa takvim stavom dočekuje svaku narednu utakmicu. 

Ekipa Feniksa satavljena je mahom od igračica iz mlađih kategorija ovog kluba, uz nekoliko zvučnih pojačanja. Pored Tamare Kapor doveli su još jednu reprezentativku BiH. Nikolina Džebo kaže da je prezadovoljna uslovima rada, ali i igrama s početka sezone. To dovoljno govori o našim ambicijama, poručuje Nikolina. 

U Feniksu su zadovoljni i izdanjima mlađih kategorija. Dvije selekcije ovog kluba U-15 i U-17 takmiče se i u WABA ligi. Kosić kaže da njima nije primarni cilj osvajanje trofeja, već da što veći broj tih igračica stasa za prvi tim. Neke od njih su već upisale svoje seniorske minute.   

Košarkašice Feniksa u narednom kolu Premijer lige BiH u subotu dočekuju sarajevski Plej-Of. Utkamica se igra u SD Obilićevo u 16 časova.