Bijeljina

Košarkaši Radnika počeli sa treninzima, ambicije ostale iste

  • 04.06.2020. 19:42

Košarkaši Radnika iz Bijeljine vratili su se treninzima, nakon pauze zbog korona virusa. Trener Vladimir Radovanović okupio je ekipu, koja bi u narednom periodu trebalo da bude kompletirana.

Svjestan je da je pauza ostavila traga, kako na ekipu, tako i na sam klub, pa će mnogo toga, kaže, zavisiti od finansija. Uprkos tome, i naredne sezone u Radniku imaju visoke ambicije. 

"Otprilike Radnik ima rekonstrukciju tima koja je trajala prošle godine i ove. Mislim da nemamo puno šta da čekamo, napravićemo tim koji će konkurisati za sami vrh. Međutim, kao i sve klube u državi, vjerovatno i širom svijeta, ova situacija je ostavila traga i mnogo toga će zavisiti od finansijske situacije o kojoj ćemo nešto više znati u narednom periodu. Iskreno, mi treniramo maksimalno i nadamo se najboljem", izjavio je Vladimir Radovanović, trener Radnika.

Iako su tokom pauze igrači radili individualno, prve zajedničke treninge dočekali su sa nestrpljenjem. S obzirom da je takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske okončano, u klubu uveliko kuju planove za narednu sezonu. 

"Pa osjećaj je sjajan. Bila je duga pauza i jedva smo svi čekali da se vratimo na parket, da nastavimo sa treninzima, treba napredovati za narednu sezonu", kaže Srđan Jovanović, košarkaš bijeljinskog tima.

"Trener Vlado je slao programe da treniramo kući. Evo, poslije toga smo izašli ovdje na parket, svi su se uželjeli. Plan za sledeću sezonu je da se formira mlađa ekipa, da što više igra. Ima 4,5 momaka koji su prošle sezone igrali, tu će ostati i ove. Na njima se bazira igra. Još je rano da pričamo o narednoj sezoni, ali otprilike nama je plej of cilj, a poslije šta bude, vidjećemo", dodaje Dejan Kokoruš, košarkaš Radnika.

Na treningu smo zatekli i Vedrana Borovčanina, bivšeg igrača i kapitena Radnika, jednog od najboljih košarkaša koji je igrao u ovom klubu, a koji trenutno nastupa za Danski Horsens. Ista situacija je kaže bila i u Danskoj, a uvijek se rado vraća u svoj matični klub. 

"Prije dva mjeseca je prekinuta liga u Danskoj, od 12. marta tačnije i od tada nije bilo nikakvih aktivnosti, bile su zatvorene dvorane, isto ako i ovdje, isti princip. Tako da sam juče došao i poželio sam malo da treniram. Bio sam u kontaktu sa Vladom, trenerom i oni su danas počeli pa sam se pridružio i uvijek se rado vraćam u svoj bivši klub, gdje sam i ponikao. Ja imam ugovor još jednu godinu igračku, vjerovatno ću ostati još jednu godinu u klubu, pa ako ne budem puno star vratiću se vjerovatno i uvijek mi je želja bila da se vratim ovdje odakle sam počeo, u svoj matični klub", izjavio je Borovčanin.

Prva liga Republike Srpske u košarci prekinuta je zbog pandemije Korona virusa, a šampion proglašen po trenuntom stanju na tabeli. U trenutku okončanja sezone, Radnik je bio četvrti na tabeli.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина