Pod komandom Aleksandra Trifunovića

Košarkaši Igokee počeli pripreme za novu sezonu

  • 13.08.2019. 19:35

Pod komandom novog trenera, Aleksandra Trifunovića, košarkaši Igokee počeli su pripreme za narednu sezonu.

U dvorani u Laktašima, okupili su se svi igrači, sem amerikanca Rašada Vona, koji će se za koji dan staviti na raspolaganje stručnom štabu. Uz trenerski dio, tim Igokee značajno je promijenio i igrački sastav u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Među novajlijama su i Aleksandar Cvetković te Marko Tomas, koji ne kriju da su zadovoljni prvim danima boravka u novoj sredini.

"Imamo dosta novih igrača i biće nam potrebno neko vrijeme da se upoznamo. Ovo što sam do sada osjetio je pozitivna energija, svi su spremni i orni za rad i mislim da će ovo biti jedna dobra godina za Igokeu", istakao je Aleksandar Cvetković, košarkaš Igokee.

"Ono što je najbitnije, roster će biti dobar. I druge ekipe su se značajno pojačale. Mi moramo doći do hemije, bez toga ni u jednom timskom sportu nema razutata. Moramo igrati jedan za drugoga, moramo biti svjesni svih prednosti i mana i kvalitetno raditi kako bismo bili konkurentni", rekao je Marko Tomas, košarkaš Igokee.

Jedan od onih koji je poželio dobrodošlicu novajlijama je Sava Lešić, minule sezone jedan od najboljih pojedinaca u Igokei. Nikad dužu takmičarsku pauzu u igračkoj karijeri, kaže da je iskoristio za individualni rad kako bi u dobroj formi dočekao prve timske treninge. Ističe da je tokom pripremnog perioda najvažnije da sa saigračima što manje boravi u društvu medicinskog dijela tima, i da ekipa iz treninga u trening sve više raste. Kaže, da su im ambicije s dolaskom trenera Trifunovića i nekolicine kvalitetnih igrača donekle porasle, ali na pomen krajnjih dometa ekipe, ipak, nije htio da se razmeće krupnim obećanjima. 

"Iz ove perspektive i rezultata koje smo imali prošle sezone, možda nije ni zahvalno da pričamo o ambicijama. Treba da ostanemo fokusirani i da idemo iz utakmice u utakmice. Nismo mi jedina ekipa u ABA ligi koja se pojačala, uradile su to i ostale ekipe. Mislim da sa ovim rosterom imamo potrebnu širinu, s obzirom da ove sezone igramo i prvenstvo BiH. Očekuje nas izuzetno naporna sezona na dva fronta, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo ostvariti dobre rezultate", naglasio je Sava Lešić, košarkaš Igokee.

Košarkaše Igokee, naredne sezone, uz abaligaške, istovremeno očekuju i utakmice prvenstva BiH u kojem bi veću šansu trebalo da dobiju i neki igrači iz omladinskog pogona kluba koji su se već prošli skener trenera Aleksandra Trifunovića. Oni od kojih se očekuju da izvuku najveći teret naredne sezone, pažljivo su birani shodno klupskom budžetu, kaže Trifunović, koji ne krije od koga to najviše očekuje.

"Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed", rekao je Aleksandar Trifunović, trener KK Igokee.
 
Ekipa Igokee, najveći dio pripremea obaviće u Laktašima. Krajem avgusta krenuće sa serijom kontrolnih utakmica, a tri rivala već su poznata, Laško, Ulm i Cibona. Start nove sezone u ABA ligi zakazan je za 4. oktobra, a Igokea na premijeri dočekuje beogradski Partizan. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)