Košarkaši Borca na turniru u Zemunu, Tamiš rival u polufinalu

  • 18.09.2020. 19:28

Prvi protivnik “crveno-plavima” je ekipa Tamiša, koja u svom rosteru ima šest igrača sa iskustvom igranja u ABA 2 ligi. 

Upravo zato Šćekić smatra da njegovom timu neće biti lako da izbori plasman u finale. Drugi polufinalni par čine domaćin turnira Mladost iz Zemuna, koja je prema treneru Borca, možda i najkvalitetnija ekipa na predstojećem turniru.  

"Oni su definitivno jaka ekipa. Spremili su roster i spremno dočekuju izazove u ABA ligi 2. Uz nas i Tamiš, sigurno su glavni favoriti na turniru koji je pred nama", rekao je Šćekić. 

On još uvijek na raspolaganju nema povrijeđenog Draška Kneževića, dok je novopridošli Nikola Tanasković otputovao sa ekipom. Šćekić se osvrnuo i na dosadašnji tok pripremnog perioda. 

"S obzirom na trenutnu situaciju sve je bilo pomalo čudno. Bilo je teško organizovati utakmice, nekoliko puta mečevi su otkazivani, tako da je to otežavalo samu pripremu ekipe. Idemo na ovaj turnir na kojem ćemo pokušati da se najbolje spremimo", poručio je Šćekić. 

“Bilo je uspona i padova, ali nadamo se da će do početka sezone sve doći na svoje”, kaže kapiten Srđan Lončar. Poručio je da njemu i njegovim saigračima mnogo znači povratak u najviši rang BiH košarke, a ne krije da jedva čeka predstojeće utakmice.  

"Dugo čekamo taj turnir, čije je održavanje bilo neizvjesno. Idemo da odigramo što bolje, protivnici nisu nešto poznati, ali vjerujem u dobro izdanje", izjavio je Lončar. 

Duel Borca i Tamiša na programu je sutra od 21 čas, dok će Kolubara i Mladost igrati od 18.30. Finale i meč za treće mjesto su u nedjelju.