Korona ušla u svlačionicu Dinama, devet igrača zaraženo

  • 04.11.2020. 22:27

Najmanje devet fudbalera zagrebačkog Dinama zarazilo se korona virusom uoči sutrašnjeg meča u 3. kolu Lige Evrope sa austrijskim Volfsburgom, saopštili su danas predstavnici hrvatskog kluba.

"Na zvaničnom testu na kovid dobili smo pozitivan rezultat za pet igrača, pa uz one ranije pozitivne na korona virus dolazimo do ukupne brojke od devet zaraženih igrača s Uefine liste koji sutra ne mogu da igraju", rekao je portparol Alen Lesički.

On je naveo, prenosi Index.hr, da se imena zaraženih igrača ne smiju objavljivati zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

"Dozvoljeno je uz saglasnost te osobe, pa smo juče saopštili da je Zoran Mamić pozitivan, a ostali ne žele da otkrivaju", kaže Lisički.

Zaraženi igrači su na tzv. Uefina "A" lista, što znači da ne moraju da budu odjavljeni kako bi se drugi grači upisali u zapisnik za sutrašnji meč. Njih će klub prijaviti s tzv. "B" liste na kojoj su igrači ‘99. godišta i mlađi koji imaju pravo nastupa za Dinamo.

Volfsburg, čija ekipa takođe neće biti potpuna budući da su doputovali bez osam igrača zaraženih korona virusom, odlično je počeo takmičenje u grupi "K", poslije dva kola ima četiri boda na prvom mjestu, CSKA i Dinamo pod dva, a Fejenord jedan.

Do objavljivanja sastava za meč neće se znati da li su među zaraženima fudbalerima njemačke ekipe i dvojica srpskih igrača, Njemanja Rnić i Dejan Joveljić.