Korona opasno napala Kluž, više od dvadeset zaraženih

  • 24.07.2020. 12:41

Generalni sekretar rumunske profesionalne fudbalske lige Justin Stefan izjavio je da je u fudbalskom klubu Kluž otkriveno još 20 osoba zaraženih novim virusom korona, te je ukupan broj slučajeva u transilvanijskom timu dostigao 26 slučajeva.

"Testovi koje su u četvrtak uradili članovi Kluža donijeli su nove pozitivne slučajeve. Trenutno ima ukupno 26 slučajeva - 16 igrača i 10 članova tehničkog osoblja", rekao je generalni sekretar LPF za Agerpres.

Prva rumunska liga je 18. jula odložila je utakmicu Steaua - Kluž, koja je trebalo da se igra u 8. kolu plej-ofa, nakon što je igrač transilvanijskog tima bio pozitivan na COVID-19.

Nakon toga, 20. jula, u Klužu je otkriveno još pet osoba zaraženih virusom korona (dva igrača i tri člana tehničkog osoblja).

Ali nakon posljednjeg testiranja, šampion Rumunije postao je tim s najvećim brojem pozitivnih slučajeva virusa korona u ligi, a među njima je i trener, legendarni Dan Petresku.

Od ponovnog pokretanja takmičenja u najvišem rangu rumunskog fudbala, infekcije virusom COVID-19 potvrđene su i kod igrača i zaposlenih u FK Dinamo Bukurešt, FC Botosani i FK Krajova Universiti, što je dovelo do obustave mečeva četiri tima i do otvaranja epidemioloških istraga od strane Direktorata za javno zdravlje.

Takođe, i u drugoj ligi su otkriveni pozitivni slučajevi u klubovima FK Konkordija, FK Petrolul Ploiesti i FK Arges.

Među sudijama, u grupi prva dva ešalon, otkrivena su četiri slučaja, piše rts.rs.