Održana Skupština Rukometnog kluba Borac

Kondić i zvanično predsjednik

17:15, 12.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Skupština Rukometnog kluba Borac održana je danas u Banskom dvoru gdje je Saša Kondić i zvanično imenovan za predsjednika Upravnog odbora, a potvrđeni su i novi članovi ovog tijela Vedran Škoro, Goran Selak, Željko Šušak i dr Vlado Đajić.

Sjednica je trajala oko dva sata sa burnim momentima, ali je rasprava bila konstruktivna kaže Kondić za ATV. 

Ističe da je klub finansijski stabilizovan u prethodna četiri mjeseca i da je cilj da dodatno ojača na tom planu.

"Dobili smo osam novih sponzora u prethodnom periodu. To je simbioza dobrog rada Uprave i odličnih rezultata na terenu što je primarno. Ponavljam da jedni zavisimo od drugih i da nam je potreban dobar rad i na terenu i u Upravi. Evropski uspjeh, kao i rezultati na domaćoj sceni su mnogo doprinijeli sklapanju novh ugovora. Naravno da idemo u potragu za novim sponzorima. Cilj nam je da u narednu sezonu uđemo stabilniji sa zatvorenom budžetskom konstrukcijom, te da ne razmišljamo šta ćemo iz sedmice u sedmicu kao ove sezone", rekao je Kondić.

Takođe, dodaje da se ova Uprava trudi da obezbijedi normalno funkcionisanje kluba kako bi neki novi članovi Upravnog odbora bitisanje u Borcu smatrali kao privilegiju što to danas nije istakao je Kondić. Dobrim rezultatima Borca i Banjaluka postaje vidljivija u Evropi rekao je predsjednik Borca koji je iznenađen odbijenicom ministartsva civiljnih poslova BiH na zahtjev banjalučkog kluba o sufinansiranju dvomeča sa ekipom CSM Bukurešt u EHF Čelendž kupa. 

"Ako uzmemo u obzir da su Rukometnom klubu Zrinjski dali 30.000 maraka za nastup u Evropi, a nas su odbili, onda se postavlja pitanje da li ministarstvo finansira samo klubove iz FBiH. Njihovo obrazloženje ne pije vodu, naveli smo da nismo na vrijeme aplicirali, a mi nismo mogli znati da ćemo proći do četvrtfinala. To je samo pro forme, njima Republika Srpska nije interesantna", rekao je Kondić.